12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Negustorii de suflete: Traficanţi români care profită de tragedia din...

REVISTA PRESEI: Negustorii de suflete: Traficanţi români care profită de tragedia din Siria

Evenimentul zilei scrie despre “Negustorii de suflete: Traficanţi români care profită de tragedia din Siria”. “Sute de refugiaţi sirieni plătesc sume uriaşe pentru a ajunge în Europa de Vest. O anchetă a procurorilor DIICOT, făcută cu ajutorul ofi ţerilor SRI, dezvăluie că sirienii care nu dau banii sunt abandonaţi în ţările de tranzit”, notează jurnaliştii de la Evenimentul zilei.

“Violatorul jurnalistei, prins. Suspectul a fost ridicat de poliţişti după ce a încercat să mai violeze o femeie”, titrează Adevărul. “Principalul suspect în cazul jurnalistei violate marţea trecută în centrul Capitalei a fost prins, luni seară, de poliţiştii bucureşteni. Potrivit primelor informaţii, bărbatul are 32 de ani şi este recidivist. Acesta este momentan reţinut la Secţia 1 Poliţie, urmând să fie prezentat marţi de procurori în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă”, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

“Premierul Ponta, în uniforma RMGC, aspru criticat de cititorii de pe Facebook”, titrează Cotidianul.ro, care scrie că “premierul Victor Ponta a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care apare îmbrăcat în costumul de angajat al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), în mijlocul minerilor care manifestau pentru începerea exploatării miniere. Comentariile nu sunt foarte blânde cu şeful guvernului”.

“Băsescu dă ordine clare Justiţiei! Dan Voiculescu aşteaptă pronunţarea Tribunalului, dar Băsescu ordonă: e infractor!”, notează Jurnalul naţional, care scrie că “Băsescu Traian comite iar un act de amestec direct în desfăşurarea unui proces. De la tribuna unei reuniuni internaţionale el a “explicat” imaginea proastă a justiţiei româneşti prin presiunile pe care le face “un infractor, proprietar de televiziune”, care îl denigrează pe preşedintele ţării într-un clip”.

Curentul scrie despre “Divorţ politic iminent în USL: Crin şi Ponta se luptă să-şi pună în cârcă fiecare povestea „Roşiei otrăvite””. “Ca într-un meci de box, premierul Victor Ponta insistă să încaseze pumni zdraveni de la colegul de alianţa, Crin Antonescu, cel care nu conteneşte să-l atace de câteva zile bune. Profitând de tăcere complice a lui Ponta pe proiectul Roşia Montana, Antonescu caută să-şi regăsească poziţia paritară în acest concubinaj contra naturii dintre PSD şi PNL”, notează jurnaliştii de la Curentul.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă