13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Monica Macovei - LUPUL pus PAZNIC la STÂNA INTEGRITĂŢII candidaţilor

REVISTA PRESEI: Monica Macovei – LUPUL pus PAZNIC la STÂNA INTEGRITĂŢII candidaţilor

Adevărul ne explică de ce sunt 41 de scaune goale în Parlamentul României. “27 de deputaţi şi 14 senatori au părăsit Legislativul în ultimul an, dar în colegiile lor nu s-au mai organizat alegeri parţiale”.

“Peste trei milioane de cetăţeni au rămas nereprezentanţi în Parlament, după ce senatorii şi deputaţii pe care i-au ales au renunţat la mandate, fără a se organiza alegeri parţiale, este concluzia unui studiu al Institutului pentru Politici Publice (IPP)”.

“De aproape o săptămână de când Ministerul Justiţiei a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi pe un post de ministru-consilier al guvernului USL, detaşat la Bruxelles, subiectul ţine agenda şedinţelor PSD şi PNL, dar şi a celor comune ale social-democraţilor şi liberalilor”, informează Gândul

“Recent, preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut premierului să fie mai ferm în relaţia cu partenerii externi, deoarece aceştia fac presiuni pentru ca Daniel Morar să devină şeful Parchetului General, iar Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA”. Şi primarul Constaţei, Radu Mazăre şi-a exprimat părerea despre cele două propuneri. El a afirmat că “dacă veneam la Bucureşti, dracii îi lua inclusiv pe Morar şi pe Kovesi. După părerea mea trebuie să plece amândoi şi Morar şi Kovesi, sunt două slugi băsiste”.

Curentul titrează: “Culmea ipocriziei! Monica Macovei – lupul pus paznic la stâna integrităţii candidaţilor”.

“Macovei pozează de mulţi ani în luptătoarea neprihănită pe frontul anticorupţiei româneşti, un soi de Ioana d’Arc de România, aflată în război cu toată lumea, în numele unor principii onorabile, cum ar fi democraţia, independenţa justiţiei, libertatea de exprimare etc. Numai că între poză şi realitate diferenţa e uriaşă, iar acest lucru este dovedit de documente , mai exact de declaraţiile sale de avere şi interese depuse la Parlamentul European şi la Agenţia Naţională de Integritate. Concret, Monica Macovei poate fi lesne acuzată de fals în declaraţiile de interese depuse la ANI şi de omisiune în declaraţia de interes financiar depusă chiar la Parlamentul European”, comentează publicaţia.

Jurnalul Naţional vorbeşte despre boala metrilor pătraţi. “În timp ce oamenii obişnuiţi nu pot să-şi cumpere un apartament de 40-50 mp într-o viaţă, unii politicieni se lăfăie în palate de sute de metri pătraţi. Amplasate în zone exclusiviste, Băneasa, Voluntari, Snagov, vilele potenţaţilor vremii sfidează prin opulenţă, au piscine, grădini cu vedere la lac, parcuri interiore şi terase ca-n basme”, explică Jurnalul Naţional.

“Există şi politicieni, în special din generaţia mai tânără, copii de bani gata, care au optat să locuiască în centrul Bucureştiului, însă în apartamente nou-construite, care se desfăşoară pe 200-300 de metri pătraţi. Acestea au terase şi balcoane unde se poate întoarce lejer un autoturism. Campionii campionilor sunt Adriean Videanu, care are o vilă la Snagov aproape la fel de mare ca şi palatul din localitate, şi Bogdan Drăgoi, care şi-a cumpărat un duplex de lux pe malul Lacului Herăstrău”.

Din Curierul Naţional aflăm că “Statul încearcă, în al 13-lea ceas, să salveze Oltchim”. “În lipsa unui acord de la CE privind acordarea ajutorului de salvare pentru salariaţii Oltchim, Ministerul Economiei încearcă să facă rost de aceşti bani de la debitori, ducând, în paralel, discuţii cu oficialii Bancpost pentru deblocarea conturilor, oprite din cauza unei datorii neplătite de şase ani”.

“O altă soluţie pentru salvarea combinatului vâlcean ar fi, în opinia ministrului Economiei, şi insolvenţa, alternativă respinsă însă de ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop.
‘Aia (insolvenţa – n.r.) ar fi o soluţie, dar încă nu ne-am pronunţat asupra soluţiei care va urma în perioada imediat următoare la Oltchim, pe noi ne interesează să repornim activitatea la Oltchim’, a spus Chiţoiu”.

Cele mai citite

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă