12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: De ce a putut fi interceptată convorbirea dintre Traian Băsescu...

REVISTA PRESEI: De ce a putut fi interceptată convorbirea dintre Traian Băsescu şi Sorin Blejnar

“Discuţia telefonică dintre preşedinte şi fostul şef al ANAF vizând datoriile Rompetrol către stat s-a purtat, potrivit STS, pe o linie telefonică nesecurizată, deşi tema era una de siguranţă naţională”, scrie Adevărul în ediţia de luni: ”Traian Băsescu nu şi-a depăşit atribuţiile prin discuţia respectivă cu Sorin Blejnar.Administraţia Prezidenţială nu a putut explica însă de ce preşedintele ţării a vorbit pe o temă de siguranţă naţională pe o linie telefonică nesecurizată”.

Jurnalul Naţional îşi deschide ediţia cu acelaşi subiect, al stenogramelor Blejnar-Băsescu: ”Ponta: De ce CSM nu s-a sesizat şi când au apărut în presă stenograme despre mine?”: ”Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce va lăsa moştenire regimul Băsescu: ura, mizerie, metode subterane… De la el şi de la Morar a început această practică. A lupta pentru justiţie este una – corect şi lăudabil. A folosi stenograme pentru a murdări spaţiul public – e cu totul altceva…”.

“Crin îşi aduce mercenari în PNL ca să rămână preşedinte”, titrează Evenimentul Zilei în ediţia de luni: ”Conştient că a intrat pe un trend descendent în preferinţele electoratului, Crin Antonescu plănuieşte să formeze în interiorul PNL o grupare de fideli, care să-l susţină când poziţia sa în fruntea partidului va fi contestată.”

”Udrea: În prag de campanie electorală, guvernul USL este generos cu primăriile”, aflăm din Cotidianul: ”Grijulie nevoie mare şi chibzuită cum o ştim când vine vorba de bani publici, Udrea explică doct despre cunoscuta influenţă a edililor în timpul campaniei electorale (sic!) afirmând că USL are experienţă în a folosi fondurile.

Ceea ce pare să uite Elena Udrea este chiar “experienţa” PDL şi felul în care “apoliticul” Mihai Răzvan Ungureanu în calitatea sa de prim-ministru a dus politizarea banului public la superlativ, prin alocarea unor sume din fondul de urgenţă al Guvernului preponderent către primăriile PDL”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă