19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Dan Voiculescu, cercetat pentru șantaj după ce ar fi cerut...

REVISTA PRESEI: Dan Voiculescu, cercetat pentru șantaj după ce ar fi cerut și primit ”taxă de protecție”

Adevărul deschide ediția electronică de vineri cu un material despre un nou dosar pe numele lui Dan Voiculescu, acuzat că ar fi primit 900.000 de euro ca taxă de protecţie. Dan Voiculescu, care a fost audiat timp de aproape patru ore la DNA, este cercetat, sub control judiciar, pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate în valoare de 900.000 de euro.
Cei trei denunţători din noul dosar penal în care Dan Voiculescu este acuzat de şantaj ar fi, potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Nelu Iordache şi doi acţionari ai societăţii Romaqua, Nicolae Palfi şi Octavian Creţu.

Jurnalul vorbește despre un complet teleghidat în dosarul “Telepatia”. Manevrele care împing dosarul “Telepatia” spre o judecată dubioasă ating o nouă culme a disperării celor care stau la butoanele “statului de drept”. Kovesi a dispus ca procesul ajuns la Curtea de Apel Bucureşti să se defăşoare în galop după ce magistraţii care judecau au fost “extraşi” din complet.
Noul complet, format la repezeală din doi tineri magistraţi, a fost învestit cu sarcina judecării chiar înainte de intrarea în Curtea de Apel, prin concurs. Camelia Bogdan şi Mihalcea Mihai Alexandru au lucrat la Tribunalul Bucureşti până la 30 iunie. Au câştigat concursul de promovare la instanţă superioară şi, prin hotărârea CSM, îşi începeau efectiv activitatea la Curtea de Apel din 1 iulie. La prima lor oră de muncă au primit în braţe dosarul “Telepatia” şi după câteva zeci de minute dădeau deja decizii radicale.

Gândul scrie despre subiectele și baremul la BAC pentru probele de geografie și biologie. Subiecte şi Barem Bacalaureat 2014 Biologie şi Geografie, pe Edu.ro.  Gândul publică subiecte Bacalaureat 2014 primite de elevii care au de trecut vineri ultimul „hop” al examenului de maturitate – proba scrisă la alegere a profilului absolvit. La ultima probă de la Bacalaureat 2014 s-au înscris 146.208 de absolvenţi de clasa a XII-a. Dintre aceştia, 60.595 susţin examenul la Biologie, 50.924 la Geografie, 8.499 la Fizică, 7.913 la Chimie, 6.020 la Informatică, 5.809 la Logică, 1.580 la Economie, 1.419 la Psihologie, 2.709 la Sociologie şi 740 la Filosofie. Subiectele de la toate cele 10 discipline la care se susţine examenul vor fi publicate şi pe site-ul  edu. ro, împreună cu baremele de corectare.
Una dintre discipline pe care mulţi elevi o aleg pentru ultima probă de examen este Biologia, probă ce va fi susţinută de absolvenţii filierei teoretice – profilul real, dar şi de elevii de la filiera tehnologică – profilurile: tehnic, resurse naturale si protecţia mediului; filiera vocaţională – profilul militar.

Capital ne arată cum îi putem reclama pe ţeparii din asigurări. Ai plătit poliţa degeaba, compania de asigurare nu te-a despăgubit aşa cum se angajase prin contract? Nu eşti singurul aflat în această situaţie. Clienţi, brokeri, autorităţi îşi manifestă nemulţumirea faţă de modul cum decurg lucrurile în acest domeniu.
Cristian T. avea asigurare Casco. Într-o zi a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea şoselei pe care circula. Accident, avarii, au venit poliţiştii şi au făcut constatare. El a mers apoi la compania de asigurare să ceară despăgubiri. De acolo i s-a spus însă că trebuie să se întoarcă la locul accidentului, să fotografieze copacul, să aducă poza şi abia după aceea va putea să primească suma reprezentând dauna.

Evenimentul Zilei anunță că un director la CFR Marfă este cercetat pentru furt din Tezaurul României. Doi dintre cei mai cunoscuți experți din România, Șerban Lacrițean Georgescu și Răsvan Ciucă (foto), sunt cercetați de Parchetul Deva.
Ei sunt acuzați că au furat bunuri din Tezaurul României și că au falsificat expertize judiciare care l-au scăpat de condamnare, în 2013, pe austriacul Georg Hocevar. Acesta a fost anchetat pentru exportul ilegal a unor bunuri de patrimoniu, printre care șase locomotive cu abur şi un locomobil.

Iar Hotnews inchide revista presei de vineri cu un subiect despre Mircea Diaconu și decizia Curții Constitutionale în privința sa. Interdictia de a ocupa a functie pe o perioada de trei ani in cazul celor declarati incompatibili sau in conflict de interese se aplica tuturor functiilor eligibile prevazute de Legea 176/2010, si nu doar functiei detinute la momentul respectiv, este interpretarea data sintagmei "aceeasi functie", in urma unei decizii de joi a CCR, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
CCR a statuat, potrivit acelorasi surse, ca sintagma "aceeasi functie" de la art. 25 alin. 2 din Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice se interpreteaza in sensul "orice functie eligibila" dintre cele enumerate la art. 1 din acelasi act normativ, unde sunt prevazute toate categoriile de persoane, respectiv 39, care au obligatia declararii averii si intereselor. 

Cele mai citite

Veste bună pentru iubitorii de animale de companie! Târg de adopții organizat de ASPA la Arena Națională

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) organizează un târg de adopţii de animale de companie, pe 26 mai, la Arena Naţională. Astfel, cei care...

Cine este pădurarul „garantat” de baronul Gheorghe Flutur care va conduce APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va avea din această săptămână un nou director general în persoana unui silvicultor, fost deputat...

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând...
Ultima oră
Pe aceeași temă