12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cum afectează criza din Ucraina economia României

REVISTA PRESEI: Cum afectează criza din Ucraina economia României

În Adevărul citim despre Cum ricoşează criza din Ucraina în economia românească: leul şi cotaţiile bursiere scad, aurul şi preţurile carburanţilor cresc. Veştile contradictorii privind evoluţiile din Ucraina îi pun în dificultate de decizie pe investitorii care contează pe pieţele financiare, şi asta începe să afecteze prin ricoşeu mai mulţi indicatori reprezentativi pentru economia românească.

Tot din  Adevărul aflăm Cine este Ioana Petrescu, propusă ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta III, care declară război evaziunii fiscale: doctor în finanţe, şcolit la Harvard. Numirea Ioanei Petrescu la Finanţe este o surpriză dat fiind faptul că ea a fost cooptată în echipa premierului Ponta, în septembrie 2013, pentru funcţia de consilier, direct de peste Ocean, fără să fi ocupat înainte vreo funcţie în instituţiile statului.

Crin Antonescu, schimb de replici dure cu Mihai Gâdea: Antena 3 face propagandă pesedistă, citim în Evenimentul Zilei. Tema ruperii USL, dar şi cea a întâlnirilor dintre Crin Antonescu şi preşedintele Traian Băsescu au determinat discuţii acide între moderatorul Mihai Gâdea şi liderul PNL. Crin Antonescu: Am ceva împotriva propagandei, inclusiv la ce se face la Antena 3, propagandă pesedistă. Nu sunt aici să discut despre Antena 3, dar dacă mă întrebaţi o să răspund. Eu sunt atacat foarte violent şi denunţat că sunt un om care nu-şi respectă angajamentele, că s-a dat cu Băsescu, pentru că am fost la o emisune la B1 TV. Au fost seri întregi aici despre acest lucru. Premierul Ponta a fost atât de des la B1 încât l-au prins acolo evenimente grele, nu am văzut nicio problema. Eu nu trebuie să îmi iau certificat de bună purtare de la Ponta, nici de la Antena 3, nici de la dumneavoastră, nici la altcineva. Dumneavoastră, ca post de televiziune, aţi făcut un lucru extrem de urât spunând oamenilor o mare minciună, afirmând fără niciun temei că eu sunt înţeles politic cu Traian Băsescu, că avem combinaţii politice şi că lucrăm împreună. Nu am avut, nu am şi nu voi avea nicio înţelegere cu Traian Băsescu nu pentru că se supără Ponta sau Sârbu, ci pentru că Băsescu şi-a bătut joc de România.

Tot în EVZ citim despre Misterioasa moarte a unui copil de doi ani, găsit îmbrăcat cu alte haine. Micuţul Emilian Bobic a fost găsit fără suflare la trei kilometri de casă, îmbrăcat în alte haine, într-un loc unde nu a fost văzut cu o zi înainte. Anchetatorii bănuiesc că trupul său a fost aruncat în şanţ de criminal.

Ziua în care Victor Ponta le-a dat baronilor PSD numele miniştrilor în plic. „Am simţit că ne întoarcem în epoca lui Bombonel”. CULISELE formării GUVERNULUI PONTA 3 scrie Gândul. Cu nervii întinşi la maxim, dar fără a comenta deschis propunerile de miniştri impuse de premierul Ponta partidului, şefii din judeţe au votat în unanimitate noua structură a Guvernului. La restaurantul unui hotel din Capitală, liderii din teritoriu au făcut cunoştinţă şi cu cei pe care i-au trimis la Palatul Victoria. În PSD, mai mulţi lideri de filială au considerat gestul lui Victor Ponta de a nu-i consulta drept un afront şi au recunoscut că aşa ceva “nu s-a mai întâmplat în PSD de pe vremea lui Adrian Năstase”.

„Cu Rusia în suflet“, Zgonea amână poziţia Parlamentului României privind Ucraina scrie Curentul. Norii negri ai războiului se ridică din ce în ce mai ameninţători la frontiera de nord a ţării, dar situaţia pare să intereseze mai spre deloc actuala putere de la Bucureşti. Cu excepţia unor declaraţii în clasicul limbaj de lemn oferite de Ministerul de Externe, guvernul Ponta pare conectat la o altă realitate politică, una în care criza ucrainiană nu există,deşi Crimeea se află aproape în totalitate sub control rusesc , în zona Doneţk manifestanţii proruşi iau cu asalt sediile administraţiei, iar flota rusă dă deja ultimatumuri forţelor ucrainiene .

Va fi oare exclusă Rusia din competiţiile sportive internaţionale?, se întreabă Cotidianul. După agresiunile din 1968 şi 1992 s-a lăsat cu sancţiuni în sport. Ce s-a întâmplat în 1969 în Suedia şi România când URSS şi Cehoslovacia s-au aflat în întreceri sportive. Cine ar putea ajunge în Brazilia dacă Rusia va fi exclusă.

Capital scrie despre Invazia mărcilor proprii. Ce fel de produse puneţi în coş când vă faceţi cumpărăturile? În funcţie de brandurile pe care le pronunţaţi, se poate spune că sprijiniţi, fără să ştiţi, una dintre cele două tabere care s-au conturat în lumea producătorilor de bunuri de larg consum. Prima e a celor care-şi produc – şi-şi promovează, fireşte – propriile branduri. A doua, mai mică şi mai puţin vizibilă, e cea a businessurilor care renunţă, fie şi parţial, la ambiţia de a-şi impune mărcile proprii, fabricând ceea ce le cere retailerul – care-şi va înscrie de altfel pe etichetă propriul brand.

Şi tot în Capital citim că Borcea, executat silit de către Fisc. ANAF a publicat un anunţ de vânzare a unor bunuri aparţinând firmei Crimbo Gas International, unde mama lui Cristi Borcea, fost acţionar la Dinamo, deţine 50% din capitalul social.

Ponta aruncă în lupta cu evaziunea fiscală o tânără de 34 de ani cu studii în America, scrie Ziarul Financiar. Premierul Victor Ponta a reuşit ieri să producă rumoare prin câteva propuneri pe care le-a făcut pentru noul său cabinet care ar urma să fie învestit în această după-amiază de Parlament.De departe, surpriza a fost numirea Ioanei Petrescu în funcţia de ministru al finanţelor, în vreme ce mai experimentatul Liviu Voinea rămâne ministru delegat pentru buget. La energie a fost propus Răzvan Nicolescu, 37 de ani, care până acum câteva zile a fost director de afaceri corporatiste în cadrul Petrom, adică responsabil inclusiv de relaţia companiei cu statul român. El va prelua poziţia de­ţinută de Constantin Niţă, care va deveni ministrul economiei.

Serena continuă boicotul, Halep e considerată printre marile favorite la Indian Wells. Românca poate să urce uşor în clasamentul WTA, scrie prosport.ro. Absenţa Serenei Williams de la turneul care va debuta joi face ca lupta pentru trofeu să fie una extrem de echilibrată. Actualul număr unu mondial a boicotat constant competiţia din California, începând cu 2001, când sora sa a fost huiduită de spectatori, după ce a declarat forfait în semifinale, cu doar 4 minute înainte de începutul disputei (în penultimul act Venus trebuia să dea piept cu Serena, care, în cele din urmă, a câştigat competiţia, după ce a trecut de Kim Clijsters în finală).

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă