24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialReuniune a ţărilor din Golful Persic cu Rusia pe tema Siriei, în...

Reuniune a ţărilor din Golful Persic cu Rusia pe tema Siriei, în 7 martie

Miniştrii Afacerilor Externe din şase monarhii arabe din Golful Persic se vor întâlni cu omologul lor rus la Riyad, în 7 martie, ca să discute despre evoluţia situaţiei din Siria, a anunţat astăzi ministrul kuwaitian de Externe, citat de AFP, conform Mediafax.

“O reuniune va avea loc între ministrul rus al Afacerilor Externe şi miniştrii Consiliului de Cooperarea din Golf (CCG) la 7 martie la Riyad”, a declarat Sheikh Sabah Khaled Al-Sabah în faţa deputaţilor, adăugând că miniştrii din şase monarhii din Golful Persic îşi vor “exprima dezamăgirea faţă de poziţia rusă” în criza din Siria.

Moscova şi Beijingul s-au opus de două ori în Consiliul de Securitate al ONU unor proiecte de rezoluţie privind condamnarea şi sancţionarea Siriei.

Sheikh Sabah s-a exprimat în cursul unei şedinţe de urgenţă a noului Parlament consacrată escaladării represiunii din Siria faţă de mişcarea de contestare care cere plecarea preşedintelui Bashar al-Assad.

El a afirmat că monarhiile din Golf îi vor “cere Rusiei să adopte o poziţie care să răspundă aspiraţiilor poporului sirian”.

 

Cele mai citite

BACALAUREAT 2024. Luni are loc proba de limba și literatura română 

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română -...

Polițiștii rutieri vor avea un cod de conduită obligatoriu în relația cu șoferii

Polițiștii rutieri din România vor trebui să respecte un cod de conduită specific în relația cu șoferii. Această obligație este inclusă într-un proiect de lege...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă