20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, de post: Burgeri din urzici

Reţeta zilei, de post: Burgeri din urzici

Toată lumea iubeşte burgerii, iar cum urzicile nu trebuie să lipsească din alimentaţie, mai ales primăvara când sunt proaspăte, această reţetă combină perfect plăcerea şi sănătatea. Proprietăţile acestei plante sunt extrem de variate, putând ameliora o mulţime de afecţiuni, cum ar fi anemia, hipertensiunea, diabetul, reumatismul, artritele, bolile renale, astmul și alergile. Savurează aceşti burgeri din urzici, uşor de preparat şi foarte sănătoşi.

INGREDIENTE:

  • 10 căni de urzici proaspete
  • patru căţei de usturoi, tocaţi
  • patru lunguri de seminţe de susan
  • o cană de pesmet
  • un sfert de cană de măsline nerge fără sâmburi
  • trei linguri de ulei
  • o jumătate de ceapă mare, tocată
  • sare şi piper
  • salvie tocată, opţional, numai dacă-ţi place gustul
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

Curăţă bine urzicile şi spală-le în mai multe ape. Fierbe-le pentru aproximativ 10 minute, într-o cantitate mică de apă şi cu vasul acoperit. Poţi păstra lichidul, pentru că este un foarte eficient ceai de detoxifiere. Stoarce bine urzicile de zeamă şi toacă-le, dar nu le pisa.

Pune urzicile tocate într-un bol şi adaugă toate celelalte ingrediente. Amestecă bine să obţii o compoziţie omogenă. Modelează feliile de burger.

Într-o tigaie, încinge puţin ulei şi prăjeşte feliile pe fiecare parte până se fac aurii şi crocante.

Aranjează apoi burger-ul. Taie chifla de pâine în două, aşază o felie din urzici, o felie de roşie, iarăşi una din urzici şi una de roşie, apoi un strat de varză proaspătă feliată julien sau salată verde. Dacă nu posteşti, poţi pune şi felii de brânză. Adaugă sosuri după gust.

Poftă bună!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă