Pastele cu roșii cherry coapte și ciuperci sunt potrivite pentru mesele de prânz servite alături de cei dragi. Pregătite după rețeta recomandată de popsugar.com, pastele vegetariene sunt suficient de savuroase şi aspectuoase, încât să nu fie refuzate nici măcar de cei mai mofturoși membri ai familiei.
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată pastele vegetariene cu roșii cherry coapte și ciuperci.
Citește și: STUDIU. Laptele organic le-ar putea face rău femeilor însărcinate. Care este explicația
Ingrediente
- 230 g de paste Casarecce
- 260 g de roșii cherry
- Sare și piper după gust
- Trei linguri cu unt
- Două linguri și jumătate cu ulei de măsline
- O legătură de sparanghel, cu capetele tăiate
- 340 g de ciuperci, tăiate în felii subțiri
- Doi căței de usturoi, tocați
- 130 g de mazăre
- O lingură cu zeamă de lămâie
- Două linguri cu pătrunjel tocat
- Două linguri cu arpagic (sau frunze de ceapă verde) tocat
- Două linguri cu cimbru tocat
- O lingură cu frunze de mentă tocate
- 50 g de parmezan
- 30 g de brânză pecorino (de oaie)
Mod de pregătire
Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amestecă roșiile cu o linguriță cu ulei de măsline, sare și piper. Se așază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 15 sau 20 de minute.
Apoi, se pun la fiert pastele în apă cu sare. Se păstrează 250 ml din apa în care au fiert pastele.
Între timp, într-o cratiță, se topesc trei linguri cu unt cu două linguri cu ulei. Se adaugă ciupercile și sparanghelul și se prăjesc timp de trei sau cinci minute. După aproximativ două minute se adaugă usturoiul și mazărea. Se asezonează cu sare și piper.
Apoi, se adaugă pastele și zeama de lămâie. Dacă este nevoie, se adaugă o pătrime din apa fiartă păstrată.
Se ia de pe aragaz și se adaugă ierburile și brânza. Se pun roșiile cherry coapte deasupra și se servește.