14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialRenovare modernă în toaleta de serviciu

Renovare modernă în toaleta de serviciu

În foarte multe cazuri, atunci când un apartament trece prin lucrări de reamenajare radicale, toaleta de serviciu este una din încăperile la care se renunţă.

În goana după spaţiu, aceasta, împreună cu debaralele sau alte spaţii de depozitare, este prima sacrificată. Este drept că o familie mai puţin numeroasă poate renunţa la o a doua toaletă. Chiar dacă se optează pentru pentru păstrarea ei, interesul care i se acordă în cadrul renovării este unul secundar. WC-ul de serviciu este tratat ca o anexă a locuinţei decât ca o parte integrantă a ei. De aceea, merită prezentate situaţiile atipice. În cazul de faţă, baia de serviciu a beneficiat de multă atenţie, întrucât unul din proprietari şi-a dorit ca măcar o singură încăpere din locuinţă să fie amenajată în culori vii, vesele.

Înainte de executarea lucrărilor de finisaj, în această încăpere de numai 2,48 mp au fost realizate câteva operaţiuni importante. Prima dintre ele a fost refacerea zonei de intrare. Concret, uşa de acces a fost eliminată iar peretele frontal a fost demolat. Operaţiunea a fost impusă de structura slăbită a peretelui construit din cărămizi BCA cu grosimea de 8 cm. Noul perete a fost construit din profile metalice şi gips-carton.

Cele două coloane principale ale instalaţiei de încălzire care deserveşte blocul au fost “îmbrăcate” în vată minerală de sticlă şi mascate cu un volum din gips-carton. Scopul acestei măsuri a fost acela de a elimina costurile cu energia termică emisă de conducte, având în vedere că apartamentul este încălzit cu o centrală proprie.

Măştile coloanelor de apă şi aerisire au fost reconstruite. Înainte de închiderea lor definitivă, au fost realizate instalaţiile de alimentare cu apă şi de scurgere, care vor deservi maşina de spălat. Refacerea celor două măşti a condus la câştigarea unui spaţiu suficient pentru amplasarea maşinii de spălat în zona dintre cele două măşti.

O ultimă intervenţie de amploare a fost placarea plafonului cu gips-carton, atât pentru a obţine o suprafaţă perfect plană, cât şi pentru a izola fonic încăperea.

La final, pereţii şi pardoseala s-au finisat cu plăci ceramice. Pentru jumătatea inferioară a pereţilor s-a ales faianţă de culoarea oranj, iar pentru cea superioară s-au folosit plăci albe. Pe pardoseală a fost montată gresie în plăci mari, de culoare portocalie.

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă