29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialRecursul lui Cătălin Voicu la respingerea cererii de eliberare, amânat cu o...

Recursul lui Cătălin Voicu la respingerea cererii de eliberare, amânat cu o zi

Completul de 9 judecători al instanţei supreme a amânat, joi, cu o zi judecarea recursulului lui Cătălin Voicu împotriva deciziei ÎCCJ, prin care s-a respins cererea senatorului de eliberare sub control judiciar. Decizia vine după ce noul avocat al lui Cătălin, Ioan Cazacu, a cerut termen pentru studierea dosarului, anunţă NewsIn.

Avocatul lui Cătălin Voicu a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că starea de sănătate a senatorului nu s-a îmbunătăţit, acesta luând pastile chiar în timpul şedinţei de judecată de joi.

Senatorul Cătălin Voicu a fost transportat, joi dimineaţa, din spitalul penitenciarului Jilava la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va fi judecat, începând cu ora 11.00, recursul său împotriva respingerii cererii de eliberare provizorie sub control judiciar din 12 aprilie.

Parlamentarul nu a mai fost transportat cu duba, ci cu un autoturism Dacia.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni, ca nefondată, cererea senatorului Voicu de eliberare sub control judiciar. Cătălin Voicu este în arest preventiv din 30 martie, când instanţa supremă a admis cererea DNA în acest sens. Ulterior, Completul de 9 judecători al instanţei a respins recursul parlamentarului.

Pe de altă parte, pe 9 aprilie, ÎCCJ i-a arestat preventiv pe judecătorul Florin Costiniu şi pe oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, în dosarul de corupţie al senatorului Voicu. Cei trei au petrecut în arest doar trei zile, până luni noaptea, când Completul de 9 le-a admis recursurile şi a decis să fie puşi în libertate.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă