21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRatko Mladici va fi operat de hernie

Ratko Mladici va fi operat de hernie

Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, inculpat de genocid de către Tribuinalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, va fi operat de hernie, a anunţat miercuri avocatul său, Milos Saljici, precizând că data nu a fost încă stabilită, relatează AFP, citat de Mediafax.

“Trebuie să fie operat, dar s-a amânat până la vacanţa de vară a Tribunalului. Urmează să se stabilească când va avea loc” operaţia, a declarat Saljici.

TPI nu a confirmat, imediat, informaţia.

“Nu comentăm asupra stării de sănătate a deţinuţilor noştri”, a declarat o purtătoare de cuvânt a TPI, Nerma Jelacici.

“Dar pot să vă spun că toţi deţinuţii noştri beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale şi tratamente, când sunt necesare, iar acest lucru i se aplică şi lui Ratko Mladici”, a răspuns ea, la o întrebare din partea AFP asupra acestei eventuale operaţii.

Ratko Mladici a fost arestat la sfârşitul lui mai, în Serbia, după aproape 16 ani de fugă. Fostul militar a declarat, între timp, că starea sa de sănătate este “deplorabilă” şi că a făcut mai multe crize cardiace.

Însă, potrivit mai multor medici, atât de la Belgrad, cât şi de la Haga, el poate să participe la un proces.

Ratko Mladici este acuzat de justiţia internaţională de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii, pentru rolul pe care l-a jucat în timpul războiului interetnic din Bosnia, în perioada 1992-1995.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...
Ultima oră
Pe aceeași temă