32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialRaportul Bulgariei privind reformele in Justitie, comentat negativ

Raportul Bulgariei privind reformele in Justitie, comentat negativ

Reactia Bruxelles-ului la raportul privind progresele Bulgariei in domeniul reformelor judiciare si luptei impotriva crimei organizate si coruptiei a fost negativa, informeaza cotidianul bulgar Dnevnik, in editia electronica.

Mai multi oficiali europeni de rang inalt au facut o serie de comentarii negative referitor la acest raport, desi Comisia Europeana (CE) nu a exprimat deocamdata o pozitie oficiala.

Reformele au fost cerute de CE, care a pus Bulgaria sub cel mai strict mecanism de monitorizare, de la aderarea ei la blocul european, la 1 ianuarie 2007.

Comisia Europeana va decide in luna iunie, pe baza acestui raport, daca va aplica clauze de salvgardare.

Progresele inregistrate de Bulgaria, incepand cu luna octombrie, nu sunt satisfacatoare, a declarat o sursa din cadrul Comisiei Europene, sub acoperirea anonimatului. Ritmul implementarii reformelor a fost incetinit in anumite domenii, cum ar fi combaterea crimei organizate si coruptiei, a precizat sursa.

Autoritatile "nu au facut niciodata nimic" pentru combaterea criminalitatii, a declarat pentru AFP un diplomat european de rang inalt de la Sofia, care si-a pastrat anonimatul.
Comisia Europeana se astepta ca Sofia sa consemneze in raport eforturile de combatere a crimei organizate si coruptiei la nivel inalt, sa imbunatateasca nivelul de transparenta a sistemului judiciar si sa modifice Constitutia.

Potrivit unor declaratii ale ministrului bulgar de Interne, Rumen Petkov, Sofia a informat Bruxelles-ul cu privire la 297 de condamnari in cadrul unor procese privind coruptia, finalizarea a 1.706 proceduri in cazuri referitoare la coruptie si 599 de acuzatii la adresa a 705 de persoane, toate acestea produse in ultimele sase luni.

 

Guvernul bulgar a refuzat sa faca publica o copie a raportului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ana-Maria Brânză, mesaj trist, dar realist: Este o reuşită faptul că avem un sportiv calificat, pe floretista Mălina Călugăreanu, la Jocurile Olimpice de la...

Fosta campioană olimpică, mondială şi europeană Ana-Maria Brânză a declarat, sâmbătă, că toată lumea trebuie să accepte că pentru scrima românească este o reuşită...

Greco-catolicii din București celebrează duminică zece ani de la întemeierea episcopiei

Duminică, 2 iunie 2024, de la orele 10, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50), Eparhia Greco-Catolică de București celebrează zece...

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...
Ultima oră
Pe aceeași temă