15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRăfuială între interlopi: Gheorghiţă Mararu, împuşcat mortal într-o cafenea

Răfuială între interlopi: Gheorghiţă Mararu, împuşcat mortal într-o cafenea

Gheorghiţă Mararu, afaceristul împuşcat duminică, într-o cafenea, a decedat la spitalul judeţean din Piatra Neamţ. Fratele victimei, împuşcat şi el de atacator se află în stare stabilă, informează Agerpres.

Potrivit martorilor, Gheorghiţă şi Bogdan Mararu se aflau în cafenea, iar la un moment dat, de cei doi s-a apropiat un bărbat care a scos un pistol şi i-a împuşcat de mai multe ori. Din primele cercetări reiese că autorul atentatului este o persoană dintr-o grupare rivală.

Cei doi fraţi au fost transportaţi de urgenţă la spital însă Gheorghiţă Mararu, în vârstă de 32 de ani, a decedat din cauza rănilor grave.

“A fost o solicitare pentru persoane împuşcate. Una dintre persoane a fost adusă de un prim echipaj al Poliţiei, cealaltă a fosta dusă de un echipaj de-al nostru cu medic. Era în stop cardio-respirator, multiple plăgi în torace, abdomen. S-au refăcut toate manevrele de resuscitare. Din păcate, fără succes. Pacientul a fost declarat decedat”, a declarat la Realitatea TV dr. Letiţia Damoc, medic Ambulanţă.

Poliţia caută un suspect

Potrivit realitatea.net, poliţiştii au deja şi un suspect. Cel mai probabil acesta face parte dintr-o bandă rivală celor doi fraţi împuşcaţi. Din primele informatii, se pare că este vorba despre Cristian Chilat, zis Falau, în vârstă de 38 de ani, care a mai fost implicat şi în alte incidente. Echipe complexe de poliţişti îl caută în acest moment pe autorul atacului.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Dan-Valentin Fătuloiu, fost Inspector General al Poliţiei Române în perioada 2005 – 2007, s-a deplasat la Piatra Neamţ. Acesta a reclamat faptul ca au fost puşi în liberatate o parte dintre cei implicaţi în incident, considerând că atât Parchetul General, cât şi CSM ar trebui sa facă o evaluare (“vedem dacă e nevoie să modificăm legea”), “pentru că oamenii plătesc pentru securitatea lor şi nu o primesc”.

El îşi aminteste ca în 2005 clanul cotropise municipiul, moment în care l-a şi destituit pe şeful Inspectoratului de Poliţie, informează realitatea.net.

Se pare ca relaţiile încordate dintre cele două bande nu sunt o noutate. În urmă cu 7 ani, un scandal a izbucnit la Iaşi, când doi interlopi s-au certat.

Potrivit Agerpres, în urmă cu trei ani, un alt personaj al lumii interlope din Piatra Neamţ a fost împuşcat, existând suspiciuni la acea vreme că cel care a comandat atacul este Gheorghiţă Mararu. Tot în urmă cu trei ani, mai multe maşini de lux ale interlopilor din Piatra Neamţ au fost incendiate de persoane necunoscute.

Incidentul de duminică a avut loc chiar în timpul vizitei în Piatra Neamţ a unei delegaţii din partea Ministerului  Dezvoltării Regionale şi Turismului, în frunte cu Elena Udrea, notează realitatea.net.

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă