20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialRADET: Explozia de la CET SUD nu va afecta alimentarea cu...

RADET: Explozia de la CET SUD nu va afecta alimentarea cu energie termică din Capitală

Alimentarea cu energie termică din Capitală nu va fi afectată în urma exploziei la CET Sud, a declarat, luni, directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Ion Voicu, informează Mediafax.

Punctul care s-a defectat în urma exploziei de la CET Sud a fost înlocuit, astfel că va fi făcută în continuare alimentarea cu energie termică, a precizat Ion Voicu.

“Din punctul de vedere al RADET, niciun bloc nu va rămâne fără căldură”, a spus Ion Voicu.

Directorul RADET a mai spus că CET-urile sunt în subordinea Ministerului Economiei, precizând că s-a luat legătura cu reprezentanţii acestei instituţii.

Patru persoane au fost rănite în urma exploziei care a avut loc luni dimineaţă, la CET Sud. Trei dintre victime au arsuri la membre, iar a patra este rănită mai grav, având şi arsuri la faţă, a declarat  Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca.

Doi dintre răniţi au fost internaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni, o altă persoană a fost dusă la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, iar a patra este la Spitalul Sfântul Ioan, a precizat dr. Cristian Pandrea.

Citeşte şi: UPDATE. ITM a demarat o anchetă după EXPLOZIA la CET SUD

Cele patru persoane rănite în explozia de la CET Sud au arsuri produse de abur fierbinte pe cel mult 30 la sută din suprafaţa corpului, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că la CET Sud a avut loc o explozie urmată de un incendiu, acesta fiind stins de echipajele de intervenţie de la CET Sud până la sosirea pompierilor.

Daniel Vasile a precizat că zona a fost delimitată şi, din informaţiile primite, nu există riscul să se producă o altă explozie.

El a mai spus că la faţa locului au fost trimise patru echipaje de prim ajutor şi un echipaj pentru stingerea incendiului, nefiind însă necesară intervenţia acestuia din urmă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti face cercetări în cazul exploziei la CET Sud, din informaţiile primite de la faţa locului fiind vorba de o explozie la unul dintre cazane, potrivit directorului ITM, Constantin Bujor.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti a spus că, din informaţiile primite până acum, ar fi fost vorba de o explozie la cazanul 5 de la CET Sud.

Constantin Bujor a precizat că o echipă de inspectori de la ITM Bucureşti a fost trimisă la faţa locului pentru a începe cercetările în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea accidentului.

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă