33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialR.Moldova consideră inacceptabile noile reguli de intrare în Ucraina

R.Moldova consideră inacceptabile noile reguli de intrare în Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău consideră inacceptabile noile reguli de intrare în Ucraina a cetăţenilor Republicii Moldova şi nu exclude că ar putea adopta proceduri similare pentru cetăţenii ucraineni, informează Agerpres.

Autorităţile de la Kiev au adoptat noi proceduri care înăspresc condiţiile de intrare în această ţară a cetăţenilor străini, care sunt obligaţi să deţină mijloace financiare de cel puţin 500 de dolari pentru o perioadă de cinci zile.

Natalia Gherman a declarat că a discutat această situaţie cu omologul său Leonid Kojara, care ar fi recunoscut că autorităţile ucrainene au publicat aceste decizii abia câteva zile în urmă, în legătură cu evenimentele de la Kiev. ‘Am adus la cunoştinţa omologului meu despre inacceptarea unor asemenea măsuri care se aplică faţă de cetăţenii Republicii Moldova’, a declarat Natalia Gherman.

Ea a menţionat că autorităţile de la Chişinău vor continua negocierile cu Ucraina pentru ca aceste impedimente să fie scoase pentru cetăţenii moldoveni şi a avertizat că în caz contrar Chişinăul va adopta măsuri similare. ‘Evident, în caz contrar, Republica Moldova va trebui să se gândească la anumite proceduri pe bază de reciprocitate. Noi dorim să evităm introducerea unor asemenea măsuri. Nouă ni se pare că este vorba de lipsă de înţelegere în primul rând. Noi dorim ca astfel de situaţii neplăcute să fie evitate’, a accentuat şeful diplomaţiei de la Chişinău.

Totuşi, ea a menţionat că noile reguli adoptate de Ucraina rămân, deocamdată, în vigoare.

La sfârşitul săptămânii trecute ambasadorul Ucrainei la Chişinău Serghei Pirojkov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi în legătură cu anumite cazuri în care cetăţenilor moldoveni nu li s-a permis accesul în Ucraina din diferite motive. Atunci Pirojkov, potrivit unui comunicat al MAEIE, ar fi dat asigurări că ‘autorităţile ucrainene nu au introdus noi reguli sau restricţii de traversare a frontierei de stat’.

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Se deschid ștrandurile de la Sovata

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile la Sovata și vara își intră oficial în drepturi. E deja binecunoscut că, la Sovata, vara începe odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă