20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPSD Mures merge pe mana lui Geoana

PSD Mures merge pe mana lui Geoana

Membrii PSD Mures il vor sustine pe Mircea Geoana la Congresul National ce va avea loc in 10 decembrie. Ei au luat aceasta decizie in cadrul Conferintei Judetene extraordinare, de miercuri seara. Liderul filialei, Ovidiu Natea, a declarat ca il va vota ca presedinte pe actualul sef al partidului, el mentionand ca la fel vor proceda si majoritatea membrilor care vor face parte din delegatia care se va deplasa la Bucuresti.
La intalnire au fost prezenti peste 400 de social-democrati din judet, precum si vicepresedintele PSD, Ioan Rus, responsabilul de zona. Un mare accent s-a pus in cadrul dezbaterilor pe chestionarele primite cu privire la modul in care este perceputa politica formatiunii politice si la popularitatea candidatilor la presedintia partidului.
In timpul discutiilor de miercuri seara un mare accent s-a pus pe statutul partidului, subiect la care membrii prezenti in sala au venit cu patru propuneri, dintre care cea mai importanta a fost ca secretarul general sa fie ales prin vot secret de Consiliul National, iar o alta a fost aceea ca vicepresedintii sa poata fi revocati la propunerea presedintelui partidului.
Ioan Rus a spus, la randul sau, ca PSD nu poate sa fie solidar cu inegalitatea deoarece a avut mult de lucru in aceasta privinta. “Este un alt motiv pentru care partidul nostru trebuie sa-si retureze motoarele. Cu colegii nostri, care intr-un fel sau altul, au gresit, partidul nostru nu poate sa fie solidar, cu ilegalitatea, cu necinstea”, a afirmat acesta. Rus a facut aceasta declaratie fara sa nominalizeze, insa, vreun membru de partid.
Totodata, vicepresedintele PSD a sustinut reducerea structurilor din conducerea formatiunii. “In prima parte a Congresului vom vota statutul si componenta Consiliului National. S-ar putea sa ajungem la o structura a Consiliului National cu 100 de persoane”, a adaugat Rus. De mentionat ca in Consiliul National exista in prezent 1.000 de persoane.

Cele mai citite

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă