12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecial"Prostovanul" si "ipocritul" se dueleaza pentru bilete

“Prostovanul” si “ipocritul” se dueleaza pentru bilete

In opinia lui Ionut Lupescu, directorul general al FRF, Marian Iancu este un "ipocrit" care nu vrea decat sa iasa in fata cu orice pret; nici presedintele lui Poli nu a ramas insa dator si i-a intors-o fostului international numindu-l "prostovan". Intreaga disputa a plecat de la costul ridicat al biletelor de intrare la meciul Romania–Slovenia.

Scandal de proportii la timisoara, in jurul meciului Romania–Slovenia, iscat din cauza preturilor la biletele de intrare. Cum Federatia a fixat cele mai mari tarife din aceste preliminarii si chiar din ultimii ani (200 de lei in sectorul zero, 100 de lei la tribuna intai si a doua si 25 de lei la peluze), mai intai s-au simtit lezati suporterii, pentru ca apoi sa reactioneze si presedintele banatenilor, Marian Iancu, care a deschis o adevarata "cruciada" impotriva lui Ionut Lupescu, directorul general al FRF fiind considerat principalul vinovat de aceasta situatie.

Jigniri de la Iancu
Disputa presedintelui lui Poli, Marian Iancu, cu directorul general al FRF, Ionut Lupescu, pare sa nu se mai termine. "Lupescu este un om care a dat totul pe teren, dar mai are multe de invatat ca sa poata sa vorbeasca bine, tinand cont de functia pe care o are. Minte in direct, foloseste cuvinte de prin ziare de sport, cuvinte pe care nici macar nu le cunoaste. Nu imi dau seama cum poate sa minta lumea in fata. El ar trebui sa se duca sa faca o facultate, sa coboare la munca de jos, sa care hartii", spune Iancu. "I-am zis lui Sandu (n.r. – Mircea Sandu, presedintele FRF): Bai, baiatule, nu-l mai lasa pe prostovanul asta de Lupescu sa vorbeasca despre mine! Sa iasa sa spuna ce au facut in cazul palmaresului Politehnicii Timisoara. Urmeaza sa ma duc la Parchetul General, ca nu am ce sa fac altceva. Tot scandalul asta pleaca de la palmaresul Politehnicii Timisoara. Vreau sa iasa Mircea Sandu in public si sa spuna ca el nu face parte din gasca asta si sa recunoasca greseala", a adaugat Marian Iancu.

Lupescu spune ca acesta va fi pretul
Ionut Lupescu afirma ca nu are nimic impotriva Timisoarei, in ciuda faptului ca a fost acuzat ca face diferenta intre orasul de pe Bega si restul oraselor in care a jucat nationala. "Daca aveam ceva impotriva Timisoarei, atunci nu mai aduceam nationala aici. si la Poli biletele sunt scumpe. Pai la un meci cu Jiul sau Bistrita, un bilet la peluza e 10 RON, pe cand aici vorbim de echipa nationala. Timisoara ramane in carti pentru meciurile viitoare ale Romaniei din aceste preliminarii." Lupescu este constient de faptul ca va fi huiduit la urmatoarele meciuri ale nationalei, insa spune ca va mentine acelasi pret la bilete. "Trebuie sa inteleaga si oamenii ca echipa nationala trebuie intretinuta intr-un fel. Vom mentine pretul indiferent de numarul oamenilor care au cumparat bilete", a mai spus oficialul FRF.
La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, ca pentru meciul de miercuri cheltuielile se ridica la suma de 250.000-300.000 de euro. "E 10 dolari biletul la peluza, prea se face un capat de tara si prea mult tam-tam, le-ati dat apa la moara celor care nu se pricep la fotbal! Preturile se vor mentine, nu au fost puse special ca Timisoara sa nu organizeze meciul cu Olanda, cum s-a spus. Costurile pentru meciul de miercuri sunt foarte mari, 250.000-300.000 de euro. Da, intr-adevar, stadionul il avem la dispozitie gratis, dar sunt chartere, hoteluri, diurna jucatorilor, alte cheltuieli", a spus Sandu.

In spatele acestui conflict nu se afla scandalul biletelor, ci cel al palmaresului Politehnicii Timisoara, un caz care a ajuns la judecata forurilor internationale unde, cu "ajutorul" (asa sustine presedintele lui Poli) lui Lupescu, gruparea condusa acum de Iancu a pierdut.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă