30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialProcurorul Mihai Betelie arestat pentru corupţie l-ar fi favorizat pe Max Bălăşescu,...

Procurorul Mihai Betelie arestat pentru corupţie l-ar fi favorizat pe Max Bălăşescu, reţinut de DNA

Procurorul Mihai Betelie, şeful Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, arestat în 26 ianuarie pentru fapte de corupţie, este acuzat şi de divulgarea unor informaţii pentru a-l favoriza pe procurorul Max Bălăşescu, cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie şi reţinut miercuri, relatează Mediafax.

Concret, susţin magistraţii, procurorul şef Betelie a aflat că se urmăreşte de către DNA interceptarea ambientală a lui lui Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, şi ar fi divulgat această procedură judiciară.

Mihai Betelie, suspendat din funcţia de procuror, este acuzat de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, favorizarea infractorului, în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, instigare la infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi şantaj, în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

“Cu privire la acuzaţia de favorizare a infractorului în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Curtea reţine, de asemenea, că există date din care rezultă că inculpatul Betelie Mihai, în baza informaţiei cu caracter clasificat «Strict Secret» privind luarea unor măsuri specifice punerii în executare a autorizaţiei din 26 mai 2011 emisă de Curtea de Apel Bucureşti în ce priveşte convorbirile purtate în mediul ambiental în biroul procurorului B.M.I. (Bălăşescu Maximilian Ion – n.r)” ar fi intervenit peste oamenii serviciilor secrete care montau tehnică şi ulterior ar fi divulgat presei aceste momente”, notează Curtea de Apel Bucureşti, în decizia sa referitoare la propunerea DNA de arestare a lui Mihai Betelie.

Potrivit Curţii de Apel, procurorul Bălăşescu era vizat “în dosarul 120/P/2011, având ca obiect traficul de influenţă în favoarea unor hoţi de autoturisme”.

Curtea de Apel mai notează că informaţia a fost primită de la jandarmul R.C.C., învinuit în cauză, iar “la data de 11/12 iunie 2011, (Mihai Betelie – n.r) s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în timpul desfăşurării activităţilor specifice, însoţit de învinuit (jandarmul RCC – n.r.), a supravegheat perimetrul sediului şi a fotografiat sediul şi autoturismele de serviciu ale autorităţilor de stat implicate, după care a luat legătura telefonic” cu ziariştii, care au publicat ştirea primită şi fotografiile pe un site.

În toamna anului trecut, Maximilian Bălăşescu a fost delegat la Parchetul Tribunalului Ilfov.

Procurorul Max Bălăşescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov a fost reţinut pentru că ar fi primit 50.000 de euro de la vrăjitoarele Vanessa şi Melisa să le scape de dosar, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

La solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii a emis, miercuri, aviz de reţinere pe numele procurorului Max Bălăşescu, delegat la Parchetul Ilfov de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

În 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea vrăjitoarele Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă, cunoscută drept Melisa, precum şi a lui Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea pentru înşelăciune şi şantaj, respectiv complicitate la aceste două infracţiuni.
Vrăjitoarele au fost arestate în urma sesizării Oanei Zăvoranu, care a reclamat la poliţie că a fost înşelată de cele două.

Pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosar, cele două vrăjitoare l-ar fi plătit pe procurorul Bălăşescu, potrivit surselor citate.

Iniţial, magistratul ar fi cerut 100.000 de euro, însă ar fi primit jumătate, mai spun sursele citate.

Cele mai citite

Clienții Hidroelectrica primesc o veste proastă. lata online prin aplicația iHidro se amână

Hidroelectrica reia licitație pentru implementarea unui sistem de plăți online în aplicația sa, iHidro. Prima licitație a fost anulată dearece oferte primite au fost...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...
Ultima oră
Pe aceeași temă