14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialProces împotriva mafiei în Calabria, finalizat cu 93 de condamnări şi 34...

Proces împotriva mafiei în Calabria, finalizat cu 93 de condamnări şi 34 de eliberări

Nouăzeci şi trei de persoane au fost condamnate şi alte 34 eliberate, joi, în cadrul unui proces la Reggio Calabria, în sudul Italiei, împotriva ‘Ndrangheta, care a dezvăluit o nouă faţă a mafiei calabreze, mai puţin fragmentată în clanuri şi mai bine structurată, cu o ierarhie clară, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Condamnarea cea mai importantă, de 14 ani şi opt luni de închisoare, l-a vizat pe Giuseppe Commisso, în vârstă de 65 de ani, din Siderno (Calabria), care este supranumit “maestrul”.

Domenico Oppedisano, de 81 de ani, supranumit “capocrimine” (lider criminal) şi considerat “gardianul regulilor” organizaţiei criminale, a fost condamnat la zece ani de închisoare, deşi Parchetul ceruse 20.

În total, peste 120 de persoane erau pe banca acuzaţilor pentru asociere mafiotă, în urma unei vaste operaţiuni lansate la 13 iulie 2010 împotriva mafiei calabreze, în cursul căreia 300 de presupuşi mafioţi au fost arestaţi.

Parchetul ceruse un total de 1.600 de ani de închisoare împotriva membrilor ‘Ndrangheta, dar tribunalul le-a dat celor 93 de condamnaţi 568 de ani de detenţie.

Conform anchetatorilor, ‘Ndrangheta este prezentă pe toate continentele, dar conducerea sa ar rămâne în Calabria. Organizaţia, în mod tradiţional divizată în clanuri independente, ar fi acum coordonată de un organism superior numit “provincia”.

Procurorul din Reggio Calabria, Giuseppe Pignatone, a declarat că ia în considerare un eventual recurs împotriva achitărilor, după publicarea motivărilor verdictului.

 

Cele mai citite

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă