26.3 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSpecialPrimarul PSD din Sângeorz-Băi spune că a fost AUDIAT la DNA în...

Primarul PSD din Sângeorz-Băi spune că a fost AUDIAT la DNA în dosarul Dragnea

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Roland Venig (PSD), a fost audiat la DNA Bucureşti, el spunând că a fost chemat ca martor în dosarul în care este anchetat Liviu Dragnea şi că a fost întrebat despre declaraţiile acordate gandul.info cu privire la mobilizarea pentru referendumul din 29 iulie, potrivit Mediafax.

Roland Venig a declarat, miercuri, că procurorii DNA l-au sunat şi i-au transmis o citaţie prin fax, anunţându-l că îl aşteaptă la Bucureşti.

“Mi s-a luat o declaraţie de două ore şi jumătate privind ceea ce a apărut în Gândul în 25 iulie cu referire la secretarul general al PSD, Liviu Dragnea”, a spus Venig.

Primarul a afirmat că procurorii au analizat “sintactic şi morfologic” fiecare cuvânt pe care el l-a rostit în declaraţia respectivă.

“Cred că am ascultat împreună cu procurorii de zeci de ori înregistrarea aceea. Era de faţă şi avocatul lui Liviu Dragnea, dar nu m-a întrebat nimic, nu mi-a făcut nici măcar un semn, pur şi simplu îşi nota. Eu am răspuns întrebărilor procurorilor, dar mi s-a părut că ei încearcă mai mult să afle ce am făcut eu şi că nu erau interesaţi prea mult de o eventuală legătură a mea cu Liviu Dragnea”, a declarat Venig.

Primarul a mai susţinut că le-a explicat procurorilor că el i-a spus reporterului Gandul, care s-a prezentat drept “raportor la structura centrală” a PSD ce a făcut în timpul campaniei electorale ca să conştientizeze lumea să meargă la vot.

“Când am spus că mergem în toate serile pe la localnici, pe la orele 20.00-22.00, m-am referit la faptul că nu îi găsim ziua pe oameni acasă, ei fiind plecaţi la câmp. Putem discuta politică doar când se întorc, seara. La fel am procedat în toate campaniile electorale. Am discutat cu oamenii şi le-am spus să meargă la vot. Cred că e firesc să facem acest lucru, ca politicieni. Când am pomenit de feţe, că vedem ce feţe au, m-am referit la faptul că unii nu vor să stea de vorbă cu noi şi atunci nu îi agasăm. Îi abordăm pe cei dispuşi, interesaţi de ce avem să le spunem. Lucrăm pe secţii de votare de mult timp, nu doar de la referendum”, a afirmat Venig.

El a mai spus că le-a explicat procurorilor că în declaraţia dată presupusului raportor a făcut şi o “gafă”.

“Am făcut şi o gafă, cea legată de Loganul Primăriei Sângeorz-Băi. Se şi aude în înregistrare că eu râd. Deţinem maşina respectivă, dar am încredinţat-o în perioada referendumului Prefecturii Bistriţa-Năsăud, care ne-a cerut să o punem la dispoziţie ca să transporte ce avea de transportat la cele şapte secţii de votare. Acest lucru se poate verifica. În momentul în care eu am dat aceste declaraţii, era cedată deja Prefecturii”, a declarat Roland Venig.

Primarul a mai spus că procurorii DNA nu păreau însă interesaţi de ce anume a făcut el în ziua votului, ci mai degrabă de ce a spus în înregistrarea respectivă.

“Iniţial eu nu am ascultat-o, dar am auzit-o de vreo 17 ori la DNA. Cred că acum o ştiu pe de rost. Totuşi, în ce priveşte audierea, pot spune că procurorii s-au purtat civilizat cu mine. Am jurat că spun adevărul şi l-am spus, fiind creştin. La referendum, la Sângeorz-Băi a fost participare la vot de 33 la sută, sub media judeţeană de 35 la sută. Dacă nu aveam turişti în staţiune, făceam 29 la sută”, a afirmat Venig.

El a adăugat că, din ceea ce a înţeles de la procurorii DNA, în aceste zile sunt citaţi ca martori în dosarul lui Liviu Dragnea şi ceilalţi primari sunaţi de “Gândul”: “Mi-au spus că eu sunt primul şi că urmează restul primarilor. Eu am semnat declaraţia şi am plecat. Nu am întrebat dacă voi fi pus sub acuzare”.

Conform gândul.info, primarul Venig Roland, edilul oraşului Sângeorz-Băi (Bistriţa-Năsăud), a răspuns presupusului raportor PSD în timp ce era în şedinţă cu membrii Biroului Electoral şi cu reprezentanţii MAI. Reprezentantul USL a raportat că a organizat oamenii care se ocupă de transport pe secţiile de votare: “Mergem seara la oameni, în jurul orei 22. Vedem cine, cum sunt, ce feţe au. În funcţie de cum se prezintă mergem noi după ei. Nu vrem să facem vâlvă. Ideea este să ducem cât mai mulţi. Facem exact cum ne-a învăţat Dragnea. Suntem echilibraţi cu maşini pe secţiile de votare. Avem cam cinci autoturisme ale membrilor de partid. Dacă nu ne ajung, ducem şi cu Loganul de la Primărie. E un Logan bun, cu opt locuri. Noi vrem să ducem cât mai multă lume, nu neapărat cum să voteze”.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, s-a prezentat, în 6 septembrie, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Ulterior, DNA a transmis un comunicat de presă în care informa că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Nicolae Liviu Dragnea, pentru: folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

Liviu Dragnea, în calidate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori şi persoane cu drept interzis de a vota.

Cele mai citite

Angajată ANAF Ploiești, reținută de DNA

O angajată ANAF Ploiești a fost reținută de DNA pentru fapte de corupție, după ce ar fi pretins 60.000 de euro mită de la...

Papa Francisc vrea să rupă cercul vicios finanțare-datorie printr-o nouă „arhitectură financiară internațională”

Papa Francisc a cerut crearea "unei noi arhitecturi financiare internaționale" care să încerce să rupă cercul vicios finanțare-datorie și să fie astfel ajutate țările...

EXCLUSIV. Dovada că denunțul din dosarul șpăgilor de la Poliția Locală Sector 1 nu este al primarului Clotilde Armand

Noi informații din dosarul privind șpăgile luate de Poliția Locală Sector 1 demonstrează că primarul Clotilde Armand minte, încercând să se folosească de o...
Ultima oră
Pe aceeași temă