26.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 6 iunie 2024, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.

Din delegația prezentă la întrevederea cu Președintele României au făcut parte Spyros Capralos, Președintele Asociației Comitetelor Olimpice Europene, Octavian Morariu, membru al Comitetului Olimpic Internațional pentru România, și Mihai Covaliu, Președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Întrevederea Președintelui României cu reprezentanții delegației Mișcării Olimpice se înscrie în seria demersurilor întreprinse de Președintele Klaus Iohannis pentru a transmite, la cel mai înalt nivel, un mesaj de susținere a sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

În cadrul întâlnirii, a fost adus în discuție rolul esențial al Jocurilor Olimpice în promovarea păcii, dialogului, cooperării și solidarității între națiuni. În contextul actual de securitate, a fost evidențiat potențialul unificator al sportului prin intermediul Jocurilor Olimpice de vară, care se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august în Franța.

Președintele României a accentuat importanța mișcării fizice în dezvoltarea unei societăți, precum și impactul pe care sportul îl are asupra unui stil de viață sănătos.

În ceea ce privește atenția față de mediu, Președintele Klaus Iohannis a apreciat eforturile Comitetului Olimpic Internațional pentru ca această ediție a Jocurilor Olimpice să fie sustenabilă și a salutat abordarea incluzivă și modernă a Comitetului Olimpic Internațional în atingerea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă.

Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a transmis că Mișcarea Olimpică a realizat progrese considerabile în ceea ce privește atragerea tinerelor generații către sport și a subliniat necesitatea încurajării sportului de masă, precum și importanța acestuia pentru sănătatea mintală.

O altă temă abordată a fost legată de performanțele remarcabile ale sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice, aceștia fiind o sursă de inspirație pentru implicarea, ambiția și pasiunea dovedite în lupta pentru calificarea la această competiție.

Președintele României, Klaus Iohannis, a urat succes delegației Mișcării Olimpice în organizarea Jocurilor Olimpice.

La rândul său, Președintele Comitetului Olimpic Internațional a adresat mulțumiri Președintelui României pentru susținerea Mișcării Olimpice și pentru implicarea în promovarea sportului în România.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă