31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaViktor Orban, premierul Ungariei, spune că "popoarele din bazinul carpatic" vor pace....

Viktor Orban, premierul Ungariei, spune că „popoarele din bazinul carpatic” vor pace. În bazinul carpatic se află România, Ucraina și Slovacia

Premierul Ungariei, Viktor Orban, are un foarte interesant mesaj pe internet, în care pare că vorbește în numele „popoarelor din bazinul carpatic”, în condițiile în care, în această regiune, se află România, Ucraina și Slovacia.

Ungaria și Polonia sunt și ele, parțial, în zona bazinului carpatic. Totuși, regiunea carpatică se află mai ales în România, Ucraina și Slovacia.

„Oricât de întunecați ar fi norii deasupra Europei Centrale, există o rază de lumină care dă speranță pe margine. Am ajuns astăzi în punctul în care oamenii din bazinul carpatic vor să fie liberi și suverani, în ciuda tuturor guvernării imperiale, a tuturor ambalajelor geopolitice și a pactelor nesolicitate. Astăzi, când există din nou amenințarea de război, oamenii de aici le anunță clar marilor puteri: ne-am învățat lecția, nu vrem război! Voința popoarelor din bazinul carpatic este clară: nu vor să fie infanterie de sacrificiu, vasali care pot fi trimiși la război pe tabla de șah imperială”, a scris pe facebook, la data de 5 iunie 2024, premierul Ungariei.

După cum se știe, premierul Orban se opune sprijinului pentru Ucraina, în războiul contra Rusiei. Mesajul premierului Ungariei pare o invitație ca și alte țări din regiune să renunțe să mai susțină Ucraina.

Pe măsură ce se apropie alegerile europene din 9 iunie 2024, Viktor Orban a lansat tot mai multe mesaje în care a susținut că un vot pentru candidații partidului său, Fidesz, reprezintă un „vot pentru pace”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă