37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialJustițieAngajată ANAF Ploiești, reținută de DNA

Angajată ANAF Ploiești, reținută de DNA

O angajată ANAF Ploiești a fost reținută de DNA pentru fapte de corupție, după ce ar fi pretins 60.000 de euro mită de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să radieze două societăți comerciale cu datorii la stat, anunță Digi 24.

Faptele, spun procurorii DNA, ar fi avut loc în ultimele 5 luni.

„În perioada ianuarie – iunie 2024, inculpatul G.M., direct sau prin intermediul inculpatei N.N.L., ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro din care a primit inițial 5.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București și că-i va determina pe aceștia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăți comerciale ce aparțineau martorului și care înregistrau datorii la bugetul de stat”, se arată în comunicatul DNA.

Omul de afaceri a mers, însă, la DNA și i-a reclamat pe cei doi. Marți, 4 iunie, inculpatul G.M. a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la martorul din dosar suma de 20.000 euro.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă