19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Costinesti vrea plaja in administrare locala

Primarul din Costinesti vrea plaja in administrare locala

» Primariile aflate pe litoralul romanesc doresc ca plajele sa treaca in administrare locala cat mai repede.
» Multi edili spun ca nimeni nu a putut fi tras la raspundere pentru mizeria de pe plaje.

Primarul comunei Costinesti, Traian Cristea, ne-a declarat ca, desi statul a obligat administratiile publice locale sa asigure utilitatile pana la plaja, autoritatile locale nu au nimic de castigat din aceasta investitie, castigul revenind celui ce administreaza plaja. "Sunt mai interesat decat orice administrator sa fie curatenie pe plaja", sustine Cristea. "Cand veniti voi, ziaristii, si ma atentionati ca este gunoi, eu trebuie sa fac curatenie, desi plaja este administrata de o societate comerciala care a castigat o licitatie." Conform contractelor inchiriate anul trecut de DADL, operatorii plajelor aveau obligatia ca, la inceputul sezonului estival, sa amenajeze plaja si sa asigure serviciile turistice necesare, sa intretina si sa igienizeze zilnic suprafata de plaja inchiriata, sa mentina in buna stare de functionare dotarile de pe plaja, dar si sa asigure conditiile sanitare si de protectie a mediului in zonele de imbaiere si pe plaja.

 

Or, in repetate randuri, acestia nu au avut nici oamenii necesari realizarii acestei activitati si nici utilajele necesare, fapt ce a silit primariile sa se descurce cum pot. Primarul Costinestiului mai reclama si faptul ca cele mai multe contracte de administrare a plajelor au fost subcontractate, astfel incat nimeni nu a mai putut fi tras la raspundere pentru problemele privind igiena de pe plaja. In tot acest transfer, Cristea sustine ca exista o problema: invazia algelor si rapiditatea cu care se vor misca lucratorii de la DADL pentru a le strange. 

» Sperante pentru sezonul estival
In ceea ce priveste sezonul estival 2009 pentru Costinesti, primarul statiunii tineretului nu-si face griji. "Romanul stie sa pastreze bani pentru vacanta. Iar muntele e mai scump", a declarat Traian Cristea. In 2008, Costinestiul a ramas una dintre statiunile preferate ale romanilor, varful sezonului aducand in unitatile de cazare din zona circa 70.000 de turisti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă