10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPrima reacție a lui Dan Voiculescu, după ce a aflat că va...

Prima reacție a lui Dan Voiculescu, după ce a aflat că va scăpa de pușcărie

Fondatorul postului Antena 3 Dan Voiculescu, a făcut, marți după-amiază, primele declarații, după decizia judecătorilor de la Tribunalul București de a-l elibera din închisoare, după ce a efectuat trei ani din sentința de 10, în dosarul „„ICA”.

 

El a vorbit despre starea sa de sănătate, precizând că va fi operat.

„Vreau pe această cale să mulțumesc doamnei doctor, care aprope că m-a obligat să vin la spital, că eu nu voiam, iar dl. Oprescu a reușit să mă liniștească pentru câteva zile. Sigur voi fi operat. Ce am avut eu a fost un fel de pre-infarct, dar pe intestin”, a spus Voiculescu.

El a continuat acuzând că i-au fost „furați trei ani din viață” și susținând că a fost condamnat pe nedrept.

„Am o propunere. Am vrut prin telepatie să ne teleportăm la poartă la Rahova. Despre Rahova pot să vă spun că, indiferent de vorbe, mie mi-au fost furați trei ani din viață, pe care nu mi-i mai dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare, chiar dacă va plăti toată lumea, mie nu mi-i mai dă nimeni. Cât am stat în pușcărie, am avut două sentimente profunde. Primul a fost un sentiment de durere a pleoapelor, pentru că stăteam foarte mult cu ochii închiși. Motivul? Mi-am creat un biotop al meu, în care am încercat și reușit să trăiesc. Am trăit trei ani într-un acvariu. Al doilea sentiment a fost regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost implicați, practic, în acest proces, pentru a fi eu adus la închisoare. Acum să vedem cauza pentru care eu am pierdut trei ani din viață. Vă propun să ne teleportăm la Băsescu în birou. Cât de mult regreta Camelia Bogdan că nu a putut să îmi dea 20 de ani. Aflăm din gura lui Băsescu de ce am pierdut eu trei ani din viață. Ultima mea raportare este legată de viitor. La orizont văd, în continuare, o luptă pe viață, pe moarte, cu abuzurile. O luptă a celor puternici împotriva celor ce nu se pot apăra singuri”, a mai spus Dan Voiculescu.

În ceaa ce privește prejudiciul în dosar, el a afirmat: „Nu este niciun prejudiciu acolo, pentru că decizia va fi demontată de justiția română”.


Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), intrând efectiv în închisoare la data de 8 august 2014. Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte opt ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie 2016, după ce a executat doi ani din pedeapsă. Prejudiciul din acest dosar a fost estimat la 60 de milioane de euro.

 

 
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă