19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPrima pentru textilistii care nu se imbolnavesc

Prima pentru textilistii care nu se imbolnavesc

Angajatii unei fabrici de confectii din Bacau vor primi bani in plus la salariu daca nu-si iau concediu medical in cursul unui an.

Angajatii fabricii de confectii Sonoma care nu isi iau nici o zi de concediu medical intr-un an vor beneficia de prime din partea firmei. Pana acum, angajatul care nu isi lua nici o zi de concediu medical pe timpul verii (considerat sezon de varf, in confectii, in ceea ce priveste comenzile) beneficia de un premiu de un milion si jumatate de lei in tichete de masa, insa numai in lunile de vara. "De acum incolo, premiul va fi de doua milioane de lei vechi, deci un castig de 500.000 lei vechi, fata de premiul de pana acum. Avantajul este ca angajatul va beneficia de acest drept tot anul, nu doar in perioada verii", a declarat Maria Enasel, liderul de sindicat al confectionerilor de la Sonoma. In primavara acestui an, in urma negocierilor privind noul contract colectiv de munca (CCM), sindicalistii au primit un spor la salarii de 11,4%, aplicabil in doua transe, prima la inceputul anului, iar cea de-a doua de la 1 iunie.

Totodata, confectionerii au mai obtinut dreptul a avea concediu o saptamana, pe timpul verii, drept anulat de cinci ani. Pana acum, se acordau in septembrie cateva zile plus o prima. De acum incolo, angajatii vor lua acest premiu, putand alege sa mearga in concediu in fiecare vara. Un alt castig de care se vor bucura angajatii Sonoma consta in ajutorul de deces care se va acorda tuturor angajatilor, respectiv echivalentul unui salariu mediu pe economie, iar in cazul in care a decedat o ruda de gradul I a angajatului, jumatate din aceasta suma.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă