12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPrima condamnare în dosarul Fraudă la BAC la Liceul "Bolintineanu"

Prima condamnare în dosarul Fraudă la BAC la Liceul “Bolintineanu”

Şefa comitetului de părinţi de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, Gina Ciontoiu, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat, informează Mediafax.

Aceasta trebuie, de asemenea, să urmeze un program de consiliere psihologică, în vederea prevenirii săvârşirii de noi fapte penale, potrivit instanţei.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În cazul fostei directoare a liceului Costica Vărzaru şi a secretarei Elena Dumitru, Tribunalul Bucureşti a decis disjungerea cauzei.

În 23 august, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie le-au trimis în judecată, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat care a avut loc în sesiunea iunie -iulie 2013, pe Costica Vărzaru, Gina Ciontoiu, Elena Dumitru şi Mimioza Maria Vulcu.

Potrivit rechizitorului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada mai-iunie 2013, Costica Vărzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic “Dimitrie Bolintineanu”, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membră a comitetului de părinţi, a pretins şi primit bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii comisiei de bacalaureat şi faţă de cadrele didactice cu atribuţii de supraveghere, în scopul promovării examenelor de către respectivii candidaţi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă