22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPresedintele sarb Boris Tadic: Un nou razboi in Kosovo ar fi dezastrous...

Presedintele sarb Boris Tadic: Un nou razboi in Kosovo ar fi dezastrous pentru toti

Serbia este hotarata sa-si apere suveranitatea asupra provinciei sale Kosovo doar prin mijloace pasnice, a declarat sambata presedintele sarb Boris Tadic, in opinia caruia un nou razboi in Kosovo “ar fi dezastruos pentru toti”, informeaza AFP, consultata de Rompres.

 

“Suntem ferm hotarati sa ne aparam interesele intr-o maniera pasnica, pentru ca este singura modalitate de a o fac”', a declarat Boris Tadic in cadrul unei ceremonii militare.

 

“Un razboi in Kosovo nu va aduce nimic nimanui si ar fi dezastruos pentru toti – pentru albanezii din Kosovo, sarbi, pentru Europa, Rusia si SUA”, a estimat liderul sarb.

 

Serbia participa, sub egida unei 'troika internationale' (SUA, Rusia, UE), la negocieri cu liderii albanezi din Kosovo pentru a defini statutul provinciei. Discutiile urmeaza sa fie reluate saptamana viitoare la Londra si sa se incheie, in principiu, la 10 decembrie.

 

Declaratiile presedintelui Tadic intervin la o saptamana dupa ce Uniunea Europeana a cerut o clarificare din partea Belgradului ca urmare a afirmatiei unui responsabil guvernamental sarb potrivit careia Serbia ar fi gata sa trimita forte in Kosovo daca albanezii isi vor proclama unilateral independenta.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina...

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă