23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele PE: Spionarea instituţiilor europene ar fi "o lovitură grea pentru relaţiile...

Preşedintele PE: Spionarea instituţiilor europene ar fi “o lovitură grea pentru relaţiile UE-SUA”

Spionarea instituţiilor europene, dacă se confirmă, ar fi “o lovitură grea pentru relaţiile UE-SUA”, a apreciat luni preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, potrivit Mediafax.

Schulz a declarat că a fost “profund şocat” de aceste dezvăluiri, în discursul său, la sesiunea de deschidere a Parlamentului European de la Strasbourg.

“Dacă aceste aserţiuni vor fi confirmate, aceasta va însemna că situaţia este extrem de serioasă” şi ele vor reprezenta “o lovitură teribilă pentru relaţiile dintre UniuneaEuropeană şi Statele Unite”, a avertizat preşedintele social-democrat al Parlamentului European, care a menţionat în decursul ultimelor zile un posibil “imens scandal”.

“Parlamentul European nu trebuie să fie tratat precum un duşman”, a adăugat Schulz, evocând informaţiile potrivit cărora au fost instalate microfoane în Biroul de Informare al Parlamentului European de la Washington.

“Eu înţeleg perfect că trebuie să fie luate măsuri în lupta împotriva terorismului, sunt necesare şi activităţi de informare, dar eu nu am sentimentul că instituţiile europene au intenţia de a pregăti atentate teroriste, de aceea eu consider că acest mod de a acţiona este complet intolerabil”, a declarat preşedintele Parlamentului European.

Schulz a anunţat că a avut o “întâlnire cu ambasadorul american la Uniunea Europeană” şi i-a “cerut ca în mod cât mai rapid şi cât mai complet posibil, să ofere toate explicaţiile necesare”.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă