28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialPresa britanică: Fotografiile care-i arată pe români așteptând să voteze la Portsmouth...

Presa britanică: Fotografiile care-i arată pe români așteptând să voteze la Portsmouth arată nivelul uriaș al migraţiei

Fotografiile care-i arată pe cei 10.000 de români ce așteptau să voteze arată nivelul uriaș al migraţiei, scrie presa britanică, care adaugă că acestea sunt "probe, dacă mai era nevoie, al numărului uriaş de români care trăiesc" în Marea Britanie, în pofida politicii Guvernului privind migraţia.

"În loc de oameni cinici faţă de politicienii lor, care nu se prezintă la vot, avem fotografii cu 10.000 de români stând la coadă cu orele la Portsmouth, în ploaie, să voteze. Din păcate nu sunt alegători britanici în alegeri britanice", comentează site-ul tabloidului britanic Daily Express, citat de Mediafax.

"Însă privind probele fotografice, eşti nevoit săăţi pui întrebări despre estimările oficiale ale numărului de români care trăiesc în Marea Britanie", continuă publicaţia, citând date de la Biroul Naţional britanic de Statistică potrivit cărora aproximativ 47.000 de români au solicitat înregistrarea în evidenţa asigurărilor până în martie 2014, reprezentând exclusiv persoane care au căutat un loc de muncă.

"Dacă 10.000 de români – o estimare oferită de autorităţile române care au organizat secţia de votare la Portsmouth – se prezintă într-un singur oraş să voteze, sunt oare aceste (date) exacte?" se întreabă site-ul, tot el răspunzând că "tot ceea ce se poate spune cu siguranţă este că politica frontierelor deschise care ne-a fost impusă de UE a făcut imposibil ca statisticienii să ghicească măcar câţi imigranţi sunt în ţară şi câţi vor veni în viitor".

"Avem nevoie de imigraţie, desigur,", apreciază site-ul, argumentând că "fără ea ne-ar fi greu să găsim suficienţi doctori şi asistente pentru spitalele noastre". "Dar nu avem nevoie de o migraţie necontrolată. Nu există niciun avantaj, iar o mulţime de alte probleme vin odată cu turismul pentru ajutoare, turismul pentru sănătate şi numărul mare de oameni slab calificaţi, marginali pentru economie", pledează site-ul tabloidului, potrivit Mediafax.

"Atunci când politicienii vor admite problemele, poate că vom avea şi noi alegeri cu mii de oameni stând la coadă să voteze. Până atunci, partidele noastre vor continua să fie tratate cu dispreţ", mai scrie publicaţia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă