12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPremierul penal, bolovanul de gâtul PSD

Premierul penal, bolovanul de gâtul PSD

Ponta şi PSD n-au învățat nimic din eșecul de acum șase luni. Vor pierde, iarăși, pe mâna lor. Până atunci însă, nu trebuie lăsați să demoleze justiția.

Se zbate, dă din mâini și din picioare, toa­că din gură, minte, se apără de acuzele pro­curorilor cu documente care se con­tra­zic singure, izbeşte în justiție, vorbește de dictatură și lovitură de stat, trimite scri­sori ambasadelor, își pune, ca și altă dată, familia scut, doar, doar or lăcrima babele cu inima slabă, scarmănă interesul na­țio­nal și de ultimul fulg, proorocește apo­calipsa în lipsa lui, Marele Penal. Ame­nință cu represiunea protestelor de stra­dă. Va mai face, bezmetic, valuri un timp, va încerca să pârjolească totul în urma lui, dar fiecare mișcare îi mai bate un cui în coșciug. E deja mort. Mai speră însă. Se con­­sideră un supraviețuitor, dacă nu chiar un învingător. A traversat deșertul pla­­giatului și noaptea neagră a pre­zi­den­ția­lelor. Crede că se va descurca și în con­tinuare, că poate face damage control.

Beția puterii i-a luat mințile. De­sigur, parlamentul, la care se ra­portează precum Ceaușescu la Marea Adunare Națională, îl va sal­va, așa cum l-a salvat și pe ami­cul Șova, mașina de propagandă va împroșca rahat cât e ziua de lungă, Par­tidul va fi strâins unit în juru-i. Susținerile se revarsă, limbile mătăsoase și pumnii ri­dicați proletar „să moară dușmanii“ se îm­pletesc într-o plasă care să-l mai țină spân­zurat la putere o vreme. Cu toate as­tea, ieșirea-i din scenă e doar o chestie de timp. Și nu va fi una frumoasă, Ponta are șanse mari să plece urât de tot din arena politică, oricâte petale de trandafir i se vor presăra pe drumul spre DNA. În­tre­ba­rea e, va crăpa și PSD odată cu el? Ce va urma și cum va arăta această criză politică fără precedent?

Citește continuarea comentariului în Revista 22.

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă