12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPremierul desemnat al Coreei de Sud renunţă la asumarea funcţiei

Premierul desemnat al Coreei de Sud renunţă la asumarea funcţiei

Fostul guvernator al provinciei sud-coreene Gyeongsang, Kim Tae-Ho, desemnat prim-ministru de preşedintele Lee Myung-Bak, a anunţat că nu îşi va mai asuma funcţia, după ce a fost acuzat de activităţi ilegale, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Renunţ la desemnarea mea, pentru a nu afecta negativ politica preşedintelui”, a declarat el, în timpul unei conferinţe de presă. “Chiar dacă aş deveni prim-ministru, cum aş putea face ce trebuie dacă nu am încrederea poporului?”, a adăugat el.

În cursul unei audieri în Parlament pentru confirmarea numirii sale, Kim a fost acuzat, săptămâna trecută, că nu şi-a declarat toate veniturile, că a contractat ilegal împrumuturi bancare pentru campaniile sale electorale şi că a folosit angajaţii Guvernului local pentru activităţi menajere la domiciliul său, în perioada în care era guvernator al provinciei Gyeongsang.

Partidele aflate la putere şi opoziţia au decis vineri să amâne votul privind confirmarea lui Kim în postul de premier, prevăzut să aibă loc în acceaşi zi. La 47 de ani, Kim Tae-Ho ar fi fost cel mai tânăr şef de Guvern sud-coreean din ultimii aproape 40 de ani, iar numirea sa urma să reflecte dorinţa de schimbare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă