19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPremiant la Salonul National al Caricaturii de Presa, fara viza

Premiant la Salonul National al Caricaturii de Presa, fara viza

Organizatorii Salonului National al Caricaturii de Presa au fost nevoiti sa mearga la Chisinau pentru a-i inmana premiul graficianului Alex Dimitrov, care nu a putut obtine viza pentru Romania.

In parcul din centrul Chisinaului, vizavi de cladirea Guvernului Republicii Moldova si in apropierea Arcului de Triumf si a statuii lui stefan cel Mare, a avut loc, sambata, o festivitate inedita, un grup de jurnalisti din Galati decernandu-i graficianului Alex Dimitrov Premiul Special obtinut la Salonul National al Caricaturii de Presa. Graficianul din Chisinau nu a putut participa la vernisajul expozitiei pentru ca nu a obtinut viza de intrare in Romania.
La cea de-a 6-a editie a Salonului organizat la Galati de Asociatia Culturala "Punct" si de Societatea Jurnalistilor "Dunarea de Jos" au fost prezente pe simeze si lucrari semnate de patru caricaturisti din Republica Moldova – Alex Dimitrov, Victor Crudu, Sergiu Puica si Serghei Samsonov. Lui Alex Dimitrov, colaborator al mai multor publicatii din Republica Moldova, i-a fost acordat Premiul Special al Societatii Jurnalistilor "Dunarea de Jos" pentru  desenele publicate in saptamanalul "Timpul", editat la Chisinau. Pe 5 octombrie, cand a avut loc deschiderea expozitiei, Alex Dimitrov si ceilalti graficieni moldoveni nu au putut participa la vernisaj pentru ca nu au reusit sa obtina viza de intrare in Romania. Reprezentanti ai  Societatii Jurnalistilor "Dunarea de Jos" s-au deplasat la Chisinau si s-a intalnit cu Alex pentru a-i decerna diploma, documentele oficiale ale Salonului si fotografii de la vernisaj. Alex Dimitrov este profesor, presedinte al Clubului Caricaturistilor Sentus si colaborator al  Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Republica Moldova. z

Motiv
» Fara viza

"A fost foarte problematica obtinerea vizelor, imposibil practic. Nu am putut sa razbatem cozile. Cu atat mai mult cu cat lucrez in presa, nu as fi reusit sa obtin viza. Se spune ca presa este puterea a patra, dar noi aici nu avem nici o putere. Aici, noi scriem, noi desenam, noi comentam, dar degeaba", a declarat Dimitrov.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă