30 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecial"Polus Center" prinde contur la Cluj-Napoca

“Polus Center” prinde contur la Cluj-Napoca

Prefectul de Cluj, Alin Tise, impreuna cu primarul municipiului resedinta de judet, Emil Boc, presedintele CJ, Marius Nicoara, primarul comunei Floresti, Ioachim Vancea, si cu rectorul Universitatii de Stiinte Agrigole si Medicina Veterinara, Alexandru Marghitas, au turnat, ieri, piatra de temelie a centrului comercial “Polus City Center”, care va fi ridicat la marginea vestica a orasului, in zona cunoscuta sub numele de “Sapca Verde”.
La ceremonie au participat si Jordan Deremer, din partea concernului “TriGranit Development Corporation”, principalul finantator, precum si Arpad Paszkany, directorul firmei “Polus Transilvania Compania de Investitii”, cea care va construi acest obiectiv.
Suprafata totala construita va fi de 85.610 metri patrati, investitia fiind cea mai mare realizata pana acum in Transilvania, cifrata la 140-150 milioane de euro. Jordan Deremer a mentionat ca nu este intamplator ca aceasta investitie se face la Cluj-Napoca, una dintre cele mai cotate zone cu un potential economico-cultural ridicat, cu o populatie ce are un anumit standard si grad cultural, toate acestea conferind orasului si regiunii o importanta deosebita.
“Centrul Polus” va fi dat in functiune in trimestrul al IV-lea al anului viitor. “Este cel mai important proiect dupa cartierul “Tineretului” pe care il are “Polus” la Cluj”, a spus purtatorul de cuvant al firmei constructoare, Florin Ciorca.
La randul sau, primarul Emil Boc a spus ca este una dintre in-vestitiile cele mai mari din oras dupa 2004. “Dupa 14 ani de ocolire a orasului de mari investitii, acest eveniment inscrie Clujul pe un trend ascendent care ii ofera alura europeana, “Polus Center” fiind o realizare in primul rand spre folosul comunitatii”, a afirmat Marius Nicoara.
“Clujul primeste ceea ce merita”, a sustinut, prefectul Alin Tise, care a adaugat ca prin demararea acestei investitii se deschid portile si pentru alti finantatori. Primarul din Floresti, Ioachim Vancea, din postura dubla de gazda si invitat, a tinut sa spuna ca proiecte de o asemenea anvergura, facute pe raza comunei sale, nu fac decat sa produca efecte benefice in dezvoltarea comunitatii locale.
In acelasi spirit, rectorul USAMV, Alexandru Marghitas, a spus ca prin constructia acestor centre comerciale pe terenurile care au apartinut institutiei, fondurile obtinute de universitate vor fi folosite pentru ridicarea calitatii procesului educational agricol din judet.

Cele mai citite

Tenorii Ştefan von Korch şi Alin Stoica, alături de pianistul Alexandru Burcă, vor participa la concertul Nessun Dorma

Doi tenori de vârf din tânăra generație, Ştefan von Korch şi Alin Stoica, se reunesc, în premieră pe scena Sălii Dalles, pentru un recital...

Animale politice în călduri electorale

Această campanie electorală pare a fi marcată de simbolistica echitației. Candidații încalecă trotinete, biciclete, motorete, motociclete, cai de rasă. Însă adevăratul vehicul încălecat este de...

Unghiile false: Mituri și realități

În lumea frumuseții, unghiile false au devenit o alegere populară pentru multe femei care doresc să aibă mâini impecabile și elegante. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă