22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialPolonia estimează că va cheltui 110 milioane de euro în timpul preşedinţiei...

Polonia estimează că va cheltui 110 milioane de euro în timpul preşedinţiei UE

Ministerul polonez de externe va cheltui 110 milioane de euro în perioada în care va deţine preşedinţia UE, în al doilea semestru al anului 2011, informează site-ul postului Radio Polonia, potrivit Mediafax.

Cinci mari oraşe din Polonia ar urma să găzduiască reuniuni UE la nivel înalt, 200 de sesiuni de lucru şi 30 la nivel interministerial. Prima reuniune va avea loc în staţiunea Sopot, de pe litoralul Mării Baltice, iar delegaţiile UE se vor mai deplasa şi în Wroclaw, Poznan, Cracovia şi Varşovia.

Măsuri de securitate au fost luate în cele cinci oraşe poloneze, fiind constituită o comisie formată din membri ai Agenţiei guvernamentale de informaţii, ai corpului diplomatic, ai Biroului de protecţie al Guvernului şi poliţiei.

Potrivit ziarului Dziennik Gazeta Prawna, diplomaţii europeni care vor vizita Polonia în cursul preşedinţiei UE ar putea avea o problemă cu găsirea unor locuri de cazare. Ministerul de Externe urmează să selecteze o companie care să se ocupe de cazarea membrilor delegaţiilor străine. Potrivit estimărilor, vor fi necesare peste 8.700 de camere în 23 de hoteluri de cinci stele, în 20 de hoteluri de patru stele şi în două hoteluri de trei stele, în oraşele Poznan şi Wroclaw, în oraşul Sopot şi la Varşovia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă