32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialPolitiştii bulgari îşi bat joc de şoferi, cerându-le lanţuri de zăpadă în...

Politiştii bulgari îşi bat joc de şoferi, cerându-le lanţuri de zăpadă în mai

Un emigrant bulgar în Turcia a rămas şocat când un agent al poliţiei rutiere din ţara sa de origine i-a oprit maşina în apropierea oraşului Isperih (nord-estul Bulgariei) şi l-a amendat deoarece acesta nu a avut lanţuri de zăpadă în portbagaj. Totul ar fi fost normal dacă incidentul n-ar fi avut loc în luna mai, titrează joi cotidianul sofiot 24 Ceasa, citat de Agerpres.

Comportamentul unor poliţişti rutieri bulgari faţă de etnici turci care s-au stabilit în Turcia este uimitor, a declarat Gultekin Kahraman, preşedintele unei asociaţii de refugiaţi turci izgoniţi din ţară de regimul comunist în anii 80. El a relatat că, după ce a fost oprit de poliţişti, un alt emigrant şi-a desfăcut centura de siguranţă ca să se dea jos din maşina şi a fost imediat amendat pe motivul că nu purta centură. În opinia lui Kahraman, cazurile în care şoferii sunt amendaţi pentru încălcări inexistente s-au înmulţit mult în ultimul timp. Unii poliţiştii rutieri chiar au recunoscut că au primit un ordin de la şefii lor să dea cât mai multe amenzi deoarece bugetul statului este gol şi trebuie umplut într-un fel sau altul.

Gultekin Kahraman a mai spus că-i va trimite o scrisoare premierului bulgar, Boiko Borisov, prin care să-l înştiinţeze despre comportamentul poliţiştilor rutieri. El susţine că a simţit pe propria-i pielea aceasta. În trecut veneam în vacanţă în Bulgaria de cel puţin trei-patru ori pe an, cheltuind cel puţin 3-4 mii de euro, dar nu mai vin din cauza poliţiştilor rutieri, a conchis Kahraman.

Contactaţi de ziar, reprezentanţii Ministerului Internelor din Sofia au promis că vor verifica toate cazurile semnalate de emigranţii bulgari din Turcia.

Atitudinea poliţiştilor rutieri bulgari a stârnit de multe ori şi nemulţumirea turiştilor români. Într-un interviu recent pentru Agerpres, Blagoi Raghin, preşedintele asociaţiei patronilor de hoteluri şi restaurante din Bulgaria, i-a îndemnat pe poliţiştii locali să manifeste o mai mare toleranţă faţă de turiştii din România. “Cred că poliţiştii bulgari trebuie să fie mai toleranţi cu turiştii români chiar dacă aceştia încalcă regulile de circulaţie. În Spania, de exemplu, dacă vreun turist străin este prins conducând în stare de ebrietate, poliţiştii îi cer cheile şi îl conduc până la hotel, dar nu-l amendează. Trebuie să învăţăm din asemenea practici. Poliţiştii bulgari care se comportă prost cu turiştii străini trebuie să ştie că vor rămâne fără slujbă dacă aceşti turişti nu mai vin în Bulgaria, pentru că nu vor fi bani la buget pentru salariile lor. Trebuie să fie clar că, după ce se întoarce în ţara sa, fiecare turist face ori o reclamă bună, ori una proastă ţării pe care a vizitat-o”, a spus Raghin.

Ministerele de interne celor două ţări au înterprins de curând un pas important pentru îmbunătăţirea acesestei situaţii: miniştii Ţvetan Ţvetanov şi Vasile Blaga au căzut de acord că poliţişti români vor patrula pe litoralul bulgăresc, alături de colegii lor bulgari. Departamentul de relaţii cu presa al Ministerului bulgar a precizat pentru Agerpres că primii poliţişti români sunt aşteptaţi în Bulgaria în luna iulie.

 

Cele mai citite

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

Contracte plătite din BANI PUBLICI de primăria PSD-istului Sorin Cîrjan către un membru fidel de partid

Un nou scandal zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, dezvăluind legături strânse între primarul PSD Sorin Cîrjan și unul dintre oamenii săi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă