12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPolitistii batausi din Arad au fost demisi

Politistii batausi din Arad au fost demisi

– Trei agenti de paza ai Politiei comunitare din Arad au fost concediati dupa ce au agresat un ziarist

Trei agenti din cadrul Directiei Publice de Paza Arad au fost demisi, iar alti noua au fost sanctionati cu diminuarea salariului cu 10 la suta si mutarea la alt obiectiv. Sanctiunile au fost aplicate dupa ce un ziarist a reclamat ca a fost agresat in momentul in care i-a fotografiat in timp ce stateau la o terasa si urmareau un meci de fotbal din cadrul Campionatului European de Fotbal.

Alin Gherasim, angajat al cotidianului "Observator aradean" a reclamat la Politie ca, luni seara, a fost agresat si deposedat de un aparat foto, de un grup de barbati care purtau uniforme ale Directiei Publice de Paza. Deplasati la locul incidentului, politistii au stabilit ca, deranjati de faptul ca ziaristul i-a fotografiat in timp ce stateau la terasa, intre angajatii Directie Publice de Paza si acesta a izbucnit un conflict spontan, in urma caruia tanarul a fost lovit in fata de catre unul dintre barbati, iar aparatul de fotografiat i-a fost luat si aruncat in raul Mures.

In urma incidentelor petrecute in noaptea de luni spre marti, in care au fost implicati agenti ai Directiei Publice de Paza, conducerea acestei institutii a luat primele masuri. "Am dispus desfacerea contractului de munca la trei dintre agenti, iar ceilalti noua agenti vor fi sanctionati cu diminuarea drepturilor salariale cu 10 la suta pe urmatoarele trei luni si cu mutarea lor in alt obiectiv", a declarat, miercuri, Sorin Codos, directorul Directiei Publice de Paza.
De asemenea, Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad, insitututie in subordinea careia se afla Directia Publica de Paza, considera ca masurile luate sunt corecte.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă