20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSpecialPoliția a descoperit 70 de tone de ARTIFICII deținute ilegal

Poliția a descoperit 70 de tone de ARTIFICII deținute ilegal

Polițiștii au descoperit în București circa 70 de tone de materiale pirotehnice, din clasele I – IV, care erau deținute ilegal, a anunțat, miercuri, Inspectoratul General al Poliției.

Artificiile sunt în valoare de circa 400.000 de euro. Ele au fost găsite la sediul unei societăți comerciale care aparține unui bărbat de 59 de ani.

Artificiile au fost descoperite cu prilejul unui control executat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ Ilfov pentru depistarea persoanelor care dețin și comercializează produse pirotehnice.

Articolele pirotehnice descoperite au fost indisponibilizate, pentru cercetări. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de desfășurare fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice și comercializarea fără drept către publicul larg a articolelor pirotehnice, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trupele rusești sunt în asalt total pentru a încercui forțele ucrainene pe un râu din estul Ucrainei

Trupele rusești au dat marți un asalt total pentru a încercui forțele ucrainene în două orașe situate de-a lungul unui râu din estul Ucrainei,...

Avioanele LanceR, deși periculoase în exploatare, mai zboară un an

Avioanele LanceR ale Armatei Române, deși sunt recunoscute ca fiind periculoase în exploatare, mai zboară un an. Această decizie a fost anunțată de Ministerul...

21 de elevi, la spital cu toxiinfecție alimentară

21 de elevi cu vârste între 6 și 18 ani, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, au ajuns la spital...
Ultima oră
Pe aceeași temă