28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialPiţurcă: O victorie cu Uruguay ar fi un succes răsunător

Piţurcă: O victorie cu Uruguay ar fi un succes răsunător

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, la prezentarea noului echipament al naţionalei, că o victorie a tricolorilor în meciul amical cu Uruguay ar fi un succes răsunător, considerând că echipa “celestă” este mult mai bună în acest moment decât Argentina lui Lionel Messi, relatează Mediafax.

“De obicei nu mă gândesc la spectacol într-un meci, mă gândesc cum să fac să câştigăm acea partidă. Aşa voi face şi acum când vom întâlni o echipă puternică precum Uruguay. Moralul nostru e foarte bun, echipa e în schimbare şi mulţi băieţi au acum ocazia să joace împotriva unor fotbalişti formidabili. Sper să fim mulţumiţi la final de felul cum am jucat, dar şi pentru jucători ar fi un rezultat răsunător dacă am reuşi să câştigăm. Întâlnim cea mai bună echipă din America de Sud, Argentina stă la coadă acum. I-am mai întânit şi în turneul din America, îi cunoaştem, ştiu că practică un fotbal pe contraatac, aşa cum fac şi acum. Dacă ar exista un stadion atât de mare la Constanţa fiţi siguri că am fi jucat acolo”, a spus Piţurcă.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, speră ca miercuri pe Arena Naţională să vină peste 30.000 de spectatori: “Estimez că vor fi în jur de 30.000 de spectatori la meciul cu Uruguay. Echipa naţională se află în plin proces de revigorare şi cu orice meci va avea de câştigat în ceea ce priveşte viitorul acesteia. Când joci cu Argentina sau cu Uruguay, nu poţi juca decât pe acest stadion”.

Portarul Ciprian Tătăruşanu nu a uitat de golurile uruguayanului Edinson Cavani în partidele din Liga Europa dintre echipa sa de club, Steaua, şi Napoli: “Sper ca acum să câştigăm împotriva lui Cavani, care atunci ne-a adus tristeţe”.

Prima reprezentativă a României va întâlni, miercuri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Uruguayului, într-o partidă amicală.

Cele mai citite

După o așteptare de 18 ani, Roma va avea în sfârșit mii de taxiuri noi

După o așteptare de 18 ani, Roma va primi în sfârșit mii de taxiuri noi, a declarat primarul orașului, încercând să pună capăt "secetei"...

VIDEO. Ciolacu, despre când va fi stabilită data primului tur al prezidențialelor

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor...

Judecătoria Sectorului 3 a emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu

În urma anulării condamnării sale definitive de 13 ani și opt luni pentru un accident fatal din urmă cu cinci ani, Mario Iorgulescu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă