36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalDupă o așteptare de 18 ani, Roma va avea în sfârșit mii...

După o așteptare de 18 ani, Roma va avea în sfârșit mii de taxiuri noi

După o așteptare de 18 ani, Roma va primi în sfârșit mii de taxiuri noi, a declarat primarul orașului, încercând să pună capăt „secetei” de taximetriști, scrie Reuters.

Roma și alte orașe italiene au mult mai puține taxiuri decât multe alte orașe europene, iar puternicele lobby-uri ale taximetriștilor se opun eforturilor de a crește numărul de taxiuri sau de a accepta pe deplin sosirea unor concurenți de tip ride-hailing precum Uber.

Cu toate acestea, primarul Romei, Roberto Gualtieri, a declarat pentru Reuters că biroul său va lansa luna viitoare licitații pentru 1.000 de noi licențe de taxi și 2.000 pentru Uber, care vor fi active până în decembrie, când începe Anul Sfânt romano-catolic.

Vaticanul a prezis că peste 30 de milioane de pelerini vor vizita capitala italiană anul viitor, amenințând să copleșească serviciile sale deja tensionate.

Am fost paralizați de birocrație, dar lucrurile se mișcă în sfârșit. Situația ar trebui să fie mult mai bună până în noiembrie,

a declarat Gualtieri.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă