22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPeste 600 de jandarmi vor asigura liniştea în Capitală de Revelion

Peste 600 de jandarmi vor asigura liniştea în Capitală de Revelion

Peste 600 de jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică în Capitală, în perioada 30 decembrie 2010 – 1 ianuarie 2011, informează un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti, potrivit Agerpres.

Dintre aceştia, în Piaţa Constituţiei vor fi mobilizaţi 250 de jandarmi, în Piaţa George Enescu – 150 de jandarmi, iar în zona parcului Drumul Taberei vor fi prezenţi 50 de jandarmi.

Jandarmeria Bucureşti sfătuieşte persoanele care vor participa la manifestările destinate petrecerii Revelionului să respecte câteva măsuri de siguranţă.

Astfel, cei care vor fi prezenţi în zonele publice de desfăşurare a petrecerilor sunt rugaţi să nu aducă la spectacole artificii, petarde, sticle sau cutii metalice cu băuturi alcoolice, să nu arunce cu obiecte către scene, să nu forţeze cordoanele de ordine, să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentale, să acorde sprijin forţelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene şi cele contra bunelor moravuri sunt sancţionate de lege.

Jandarmii vor patrula în această perioadă pe traseele de deplasare către pieţele publice, acolo unde au loc evenimente culturale organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, în vederea prevenirii şi combaterii oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţiure socială, pentru depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale, monitorizarea şi descurajarea grupurilor cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică, asigurarea ordinii şi liniştii publice pe timpul afluirii/defluirii publicului în zona desfăşurării evenimentului, supravegherea şi temporizarea, la nevoie, a fluxului spectatorilor în vederea prevenirii producerilor busculadelor şi intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în caz de nevoie.

Pentru petrecerea de Revelion organizată în Piaţa Constituţiei de Primăria Municipiului Bucureşti sunt aşteptate aproximativ 20.000 de persoane.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă