20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialPeste 540 de morţi în Haiti din cauza epidemiei de holeră

Peste 540 de morţi în Haiti din cauza epidemiei de holeră

Epidemia de holeră din Haiti a ucis 544 de persoane, potrivit datelor furnizate luni de Ministerul haitian al Sănătăţii Publice, realatează AFP, citat de Mediafax.

Totodată, 8.000 de persoane au fost spitalizate. Sâmbătă, acelaşi minister anunţase pe site-ul său de Internet 501 morţi şi 7.359 de bolnavi spitalizaţi până la 4 noiembrie.

Un bilanţ precedent, dat publicităţii la 3 noiembrie, anunţa 442 de morţi şi 6.742 de bolnavi spitalizaţi.

Epidemia de holeră afectează Haiti de la jumătatea lui octombrie. Analizele efectuate de laboratoarele publice americane, date publicităţii rapid de autorităţile haitiene, au dezvăluit că bacteria care provoacă epidemia este similară tulpinelor găsite în Asia.

Autorităţile se tem de o creştere a infecţiilor din cauza inundaţiilor provocate în mai multe regiunii din Haiti de uraganul Tomas. Acesta s-a soldat cu 20 de morţi, 36 de răniţi şi 6.000 de familii de sinistraţi, potrivit protecţiei civile haitiene.

Regiunea cea mai afectată este departamentul Grand’Anse, din sud-vestul statului, unde sunt şapte morţi şi şapte dispăruţi, potrivit protecţiei civile haitiene.

857 de case au fost distruse şi 5.000 avariate în acest departament, unde 5.950 de familii sunt sinistrate, a adăugat protecţia civilă haitiană, precizând că 36.000 de persoane au fost evacuate.

 

Cele mai citite

Fostul mare jucător de handbal masculin s-a stins din viață. Ștefan Birtalan avea 75 de ani

Fostul mare jucător de handbal, Ștefan Birtalan, dublu campion mondial și medaliat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, a decedat la vârsta de 75...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă