22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 130 de persoane care munceau la negru, prinse de autorităţi

Peste 130 de persoane care munceau la negru, prinse de autorităţi

Inspectorii de muncă au identificat, într-o săptămână, 136 de persoane care lucrau fără contracte de muncă şi au dat amenzi de peste două milioane de lei, relatează Mediafax.

“Au fost depistate 136 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2.975 de controale, iar 2.768 dintre ele au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 1.519.000 de lei, din care 760.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 589 de angajatori. 18 persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare”, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Muncii.

Citeşte şi: Peste 570 de oameni care munceau la negru, prinşi în ultima săptămână

De asemenea, pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contract individual au fost înaintate cinci propuneri de cercetare penală, a precizat sursa citată.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost făcute 2.030 de controale, în urma cărora au fost sancţionaţi 1.476 de angajatori, amenzile date fiind în valoare totală de 605.000 lei.

În cazul a zece angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru, pentru că exista pericol de accidentare, iar alţi doi au fost obligaţi să suspende activitatea până la remedierea deficienţelor găsite de inspectorii de muncă.

Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 15 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu va asista la meciul România – Ucraina, la München

Premierul României, Marcel Ciolacu, va asista la meciul de fotbal România - Ucraina, din cadrul Campionatului European, care se desfășoară în Germania. Meciul România -...

Polițiștii rutieri vor avea un cod de conduită obligatoriu în relația cu șoferii

Polițiștii rutieri din România vor trebui să respecte un cod de conduită specific în relația cu șoferii. Această obligație este inclusă într-un proiect de lege...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...
Ultima oră
Pe aceeași temă