12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPeste 11.000 de copii au fost ucişi în războiul din Siria, dintre...

Peste 11.000 de copii au fost ucişi în războiul din Siria, dintre care 128 cu arme chimice

Peste 11.000 de copii au fost ucişi în războiul din Siria, dintre care 128 cu arme chimice, iar 389 împuşcaţi de lunetişti, conform unui raport publicat duminică de centrul de analiză britanic Oxford Research Group, transmite Mediafax.

Conform acestor date, 11.420 de copii sirieni, cu vârste sub 17 ani, au fost ucişi între declanşarea conflictului în martie 2011 şi sfârşitul lui august 2013, printre cei 113.735 morţi civili şi luptători identificaţi.

Dintre cei 10.586 de copii a căror cauză a morţii a fost precizată, 7.557 (71%) au fost ucişi de “arme explozive”.

Citeşte şi: Cecenii şi regimul extremist al emirului Omar

“Atacurile cu arme uşoare sunt responsabile pentru moartea unui copil din patru – 2.806 copii, 26,5 la sută din total – iar printre aceştia se numără 764 de copii executaţi şi 389 împuşcaţi de lunetişti”, precizează studiul.

Dintre cei 764 de minori executaţi, raportul arată că “112 au fost torturaţi”, dintre care cinci avea vârste sub şapte ani iar 11 între 8 şi 12 ani, conform aceleiaşi surse.

Raportul arată de asemenea că “128 de copii au fost înregistraţi ca fiind ucişi cu arme chimice la Ghouta la 21 august 2013”, într-un atac atribuit de către opoziţia siriană şi statele occidentale regimului preşedintelui Assad.

Citeşte şi: Siria: Cel puţin 190 de civili au fost ucişi şi alţi 200 au fost luaţi ostatici, în august

Raportul arată de asemenea că “băieţii cu vârste între 13 şi 17 ani au fost victimele cele mai frecvente ale crimelor intenţionate, reprezentate de atacurile lunetiştilor, execuţii sau torturi”.

Adolescenţii au fost în mare parte vizaţi mai des decât copii mai mici iar dintre aceştia au fost ucişi de două ori mai mulţi băieţi decât fete.

“Cea mai îngrijorătoare dintre concluziile acestui raport nu este doar numărul considerabil al copiilor ucişi în acest conflict ci modul în care au fost comise crimele”, a apreciat Hana Salama, coautoare a rapotului.

Citeşte şi: Ruşii ocupă locurile libere lăsate de Statele Unite în lume

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă