32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialPerle de la prima probă de BACALAUREAT

Perle de la prima probă de BACALAUREAT

Perlele elevilor care au susţinut examenul de bacalaureat de Limba Română au amuzat copios profesorii de la corectură. Absolvenţii de liceu au avut de rezolvat în prima parte a subiectului două texte literare, cu cerinţele aferente, iar în a doua parte, ei au argumentat “utilitatea scrierii unui jurnal la vârsta adolescenţei” sau “importanţa alegerii unui model în viaţă”.

“Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric.”

“Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place.”

“Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa.”

“Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viaţă bună, deci aşa vreau să ajung şi eu. ”

“Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul.”

“Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel.  Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei.”

“Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viaţă bună, deci aşa vreau să ajung şi eu”.(exclusivtm.ro)

 

“Eu sunt de partea ministrului în privinţa copiatului”.

“Cu trup şi suflet înseamnă a avea încredere într-o persoană care te-a pătruns”.

“Iubirea vine din pământ şi se întoarce tot acolo”.

“Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasă fiind jefuit de nişte oameni invidioşi”.

“Liviu Rebreanu are plăcerea de a ne aduce la cunoştinţă, în operele sale, iubirea de pamânt a ţăranului”.

“În romanul “Răscoala” personajul principal este poporul şi marea masa a ţăranilor”.

“Petrişor a murit pentru ca Ana a băut şi a fumat când era însărcinată”. (evz.ro)

 

 

Cele mai citite

Guvernul Ciolacu Prelungește Plafonarea Prețurilor la Energie până în 2025

Protecția Consumatorilor Români În Fața Volatilității Pieței Energetice Creșterea prețurilor la energie a fost una dintre principalele cauze ale inflației în multe țări. România a...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...

Congresul SUA îl așteaptă pe premierul Benjamin Netanyahu să i se adreseze

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă