16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Percheziţii DNA la locuinţele unor foşti ofițeri SRI. Cum au fost...

UPDATE. Percheziţii DNA la locuinţele unor foşti ofițeri SRI. Cum au fost prinși cei trei ofițeri

UPDATE: Trei fosti ofițeri SRI  Prahova – Florea Daniel, Florian Gurianu și Peter Sever – se află în vizorul procurorilor anticorupție. 

În prezent, Florea Daniel este politist la Politia Locala Ploiesti – Evidenta Populației, iar înainte, a lucrat ca ofițer SRI, fiind șef la Serviciul de Protecție SRI pentru județele Dambovita, Prahova si Buzau.

Gulianu Florian a fost șef la Serviciului Economic SRI Prahova. Înainte de a intra în SRI, a lucrat ca procuror.

Oamenii legii au monitorizat o întâlnire între Daniel Florea  și Ispas, pe atunci șef DGA Prahova, cu o lună înainte de arestarea șefului Anticorupție de la Prahova. Atunci, Florea l-ar fi rugat pe Ispas să îl ajute să fie avansat  de la Evidența Populației Ploiești la IPJ Prahova.

Cei trei sunt suspectați că ar fi oferit informații clasificate ofițerilor Ispas (  pe atunci, șef DGA) și Emanuel Sagel ( pe atunci, șef BCCO Prahova), iar aceste informații ar fi fost folosite pentru șantaj.

În cursul zilei de azi, procurorii anticorupție de la Serviciul Teritorial Ploiești vor ridica documente, alte probe de la locuințele celor trei foști ofițeri SRI. După evaluarea probelor, vor fi citați pentru audieri, spun surse apropiate anchetei.
 

—–

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti efectuează, miercuri dimineaţă, patru percheziţii la domiciliile unor foşti ofiţeri SRI, în municipiul Ploieşti.

Percheziţiile sunt făcute în baza unor denunţuri, pentru complicitate la şantaj asupra unor oameni de afaceri, în dosarul fostului șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Prahova și al fostului ofițer Emanuel Saghel, șef al Serviciului de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti .

În acest dosar, șeful DGA Prahova, comisarul şef Constantin Ispas, este cercetat în acest dosar pentru trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă. 

Emanuel Saghel este cercetat pentru  şantaj, trafic de influenţă, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014 – 2015, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Ploieşti, lucrând în baza delegărilor de competenţă dispuse de DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti, Emanuel Saghel a ameninţat un jurnalist, direct sau prin interpuşi, cu constituirea de dosare penale şi luarea unor măsuri preventive faţă de acesta, vrând să îl determine astfel să nu mai publice materiale de presă compromiţătoare la adresa sa.

De asemenea, Emanuel Saghel este suspectat că în perioada 2011 – 2014 a pretins iniţial un comision, al cărui cuantum nu l-a precizat, iar ulterior a primit parchet, plintă, precum şi servicii de debitare a cantităţii de 3-4 metri cubi buşteni, de transport al acestui material lemnos şi de recondiţionare a unor piese de mobilier de la administratorul unei firme. El ar fi beneficiat de aceste servicii pentru a determina un ofiţer din Poliţia Judeţeană Prahova să soluţioneze favorabil un dosar al respectivei persoane.

Anchetatorii mai susţin că, în perioada martie – noiembrie 2014, Emanuel Saghel a furnizat unei persoane cercetate într-un dosar penal de către DIICOT Ploieşti informaţii la care avea acces în virtutea funcţiei, constând în înştiinţarea acesteia în legătură cu interceptarea sa în respectiva cauză penală şi cu data la care urma să aibă loc percheziţii la domiciliul acestuia. În schimb, ofiţerul BCCO a pretins şi primit, în perioada martie – noiembrie 2014, bilete la meciurile de fotbal disputate de F.C. Petrolul Ploieşti pe teren propriu.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...
Ultima oră
Pe aceeași temă