28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialPedeapsă scandaloasă în Iran: Doi poeți, condamnați la 99 de lovituri de...

Pedeapsă scandaloasă în Iran: Doi poeți, condamnați la 99 de lovituri de bici fiecare fiindcă au dat mâna cu o femeie

Doi poeți iranieni au fost condamnați la 99 de lovituri de bici fiecare, după ce au dat mâna cu o femeie. Acest act este considerat în Iran o „relație sexuală asemănătoare cu adulterul” atunci când implică o femeie care nu aparține cercului familial, potrivit Agerpres. 

„Reținerea și condamnarea celor doi poeți a fost o parodie judiciară care descurajează arta și creația în Iran”, a spus Karin Deutsch, directoare a PEN American Center (organizație care se ocupă de promovarea literaturii și a libertății de exprimare), citată dedirectmatin.fr.

În plus, cei doi au mai fost condamnați, la începutul lunii octombrie, la 11 și, respectiv, nouă ani de închisoare pentru „insultă la adresa sfințeniei islamului” în operele lor, deși acestea fuseseră aprobate de autorități.

Problema libertăților în Iran revine mereu în actualitate. Astfel, un regizor a fost condamnat din același motiv la șase ani de închisoare și la 223 de lovituri de bici, după ce a prezentat o scenă cu un sărut într-unul din filmele sale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă