22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPastroul Terry Jones nu mai arde Coranul

Pastroul Terry Jones nu mai arde Coranul

Pastorul american a decis să renunţe la planurile de a arde mai multe exemplare ale Coranului după ce iniţiativa sa a declanşat proteste în întreaga lume, relatează CNN, potrivit Mediafax.

“Pot garanta categoric că la biserica noastră nu va fi ars Coranul niciodată”, a declarat Jones, într-o emisiune a postului de televiziune NBC.

Jones a ajuns la New York vineri seară şi a încercat să organizeze o întâlnire cu imamul care coordonează planurile de construire a unui centru islamic în Lower Manhattan, nu departe de locul atentatelor din 11 septembrie 2001.

Pastorul transmisese mesaje contradictorii în cursul zilei de vineri, determinând controverse la nivel internaţional şi proteste în lumea musulmană.

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat vineri că ideea “arderii textelor sacre ale altei religii” contravine principiilor Statelor Unite.

Statele Unite marchează sâmbătă nouă ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, într-o atmosferă tensionată din cauza planurilor de construire a unui centru cultural islamic la New York, nu departe de Ground Zero, locul au căzut “Turnurile Gemene”.

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă