24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPasagerii de pe vasul de croazierã blocat pe Dunãre vor fi transportaţi...

Pasagerii de pe vasul de croazierã blocat pe Dunãre vor fi transportaţi pe Aeroportul Henri Coandã

Pasagerii de pe vasul de croazierã “Primadonna”, rãmas blocat într-un banc de nisip pe Dunãre, au ajuns, sâmbãtã dupã-amiazã, în Portul Bechet şi au fost îmbarcaţi în patru autocare care îi vor transporta pe Aeroportul Henri Coandã, transmite Mediafax.

Cei aproximativ 150 de pasageri de pe vasul de croazierã vor fi transportaţi cu autocarele pe Aeroportul Henri Coandã (Otopeni), de unde o parte vor pleca spre casã, în timp ce alţii îşi vor continua vacanţa, respectiv vor merge în Transilvania sau în Delta Dunãrii.

Pasagerii au spus cã s-au simţit bine şi cã nu au simţit niciodatã cã sunt în pericol.

“Totul a fost distractiv. Noi am fãcut plajã şi auzeam motoarele cum încearcã sã iasã din nisip. Cãpitanul ne-a spus sã nu ne facem nicio grijã pentru cã am intrat într-un banc de nisip. O sã mai venim în România, pãcat cã am vãzut prea puţin din ea. Ne întoarcem din nou în Boston”, a spus un turist.

Purtãtorul de cuvânt al Poliţiei de Frontierã Dolj, inspector Veronica Constantin, a afirmat cã vasul de croazierã a fost scos din bancul de nisip în jurul orei 14.00 şi urmeazã sã ajungã în Portul Bechet.

“În timpul cãlãtoriei de la Bistreţ şi Bechet nu s-au înregistrat incidente. Apoi, poliţiştii de frontierã au întocmit formalitãţile, iar pasagerii îmbarcaţi în patru autocare au plecat spre Aeroportul din Otopeni”, a mai spus Constantin.

Sâmbãtã la prânz, cei aproximativ 150 de pasageri de pe vasul de croazierã “Primadonna” au fost preluaţi de un bac pentru a fi transportaţi în Portul Bechet.

Vineri şi sâmbãtã dimineaţã, douã nave au intervenit pentru scoaterea vasului de croazierã din bancul de nisip unde nivelul Dunãrii atinge doar un metru, însã manevrele au eşuat.

Nava de croazierã “Primadonna” cu aproximativ 150 de pasageri la bord a rãmas blocatã, joi, într-un banc de nisip în dreptul localitãţii Bistreţ, la kilometrul 727, pe Dunãre. Nava de croazierã trebuia sã ajungã la Mila 23 în Delta Dunãrii.

Cele mai citite

Tragedie la pelerinajul de la Mecca. 14 persoane au murit

Pelerinajul anual musulman Hajj în Arabia Saudită a fost marcat de o tragedie pentru pelerinii iordanieni, după ce 14 persoane din Iordania au pierit...

Partidul premierului britanic Rishi Sunak, rezultate slabe, arată datele sondajelor recente

Sondajele din Marea Britanie indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak. Specialiștii folosesc termenul „extincție electorală” și spun că partidul de la guvernare...

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă