21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPandrea: Judecatorii nu aplica deciziile ICCJ

Pandrea: Judecatorii nu aplica deciziile ICCJ

Fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecatorul Anton Pandrea, a cerut joi, Plenului CSM, sa se dispuna un control la toate instantele din tara pentru a se vedea daca se respecta deciziile in interesul legii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), transmite Mediafax.

Anton Pandrea a aratat ca este nevoie de un control deoarece are informatii ca sunt judecatori care scriu in motivarea deciziilor pe care le iau ca, desi ICCJ s-a pronuntat intr-un anumit fel, ei nu respecta decizia instantei supreme deoarece au o alta opinie.

Potrivit legii, deciziile ICCJ date in interesul legii sunt obligatorii si nu se discuta. "S-a ajuns pana acolo incat, ostentativ, impotriva unei sentinte a ICCJ se motiveaza expres de ce nu se respecta. Vreau sa va reamintesc ca in toate rapoartele de tara principalul punct invocat CSM era practica neunitara a instantelor", a subliniat judecatorul Anton Pandrea.

Mai mult, procurorul Nicolae Chiujdea a spus ca unii judecatori nu respecta deciziile in interesul legii si in privinta despagubirilor privind drepturile salariale ale personalului din Justitie.

"Stiti ce s-a produs in tara acum? Ne-au sunat colegi procurori si judecatori, dupa ce s-a pronuntat Inalta Curte pe recursul in interesul legii si care s-a publicat si pe 13 iunie in Monitorul Oficial, ca sunt in continuare instante care nu au dat drepturile salariale pentru ca nu recunosc decizia in interesul legii si s-au creat din nou discriminari intre colegii magistrati. Este un haos!", a spus Chiujdea.

Presedintele CSM, Lidia Barbulescu, a raspuns ca a luat act de solicitarea de a se face un control si ca urmeaza sa se faca o nota a Consiliului, pentru a fi introdusa si discutata pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori.

"Vom sesiza Inspectia cu aceasta chestiune, pentru ca vad ca intr-adevar este o problema. Pana la urma vorbim de practica neunitara si nici macar singurul instrument pe care il avem la indemana nu il folosim", a spus presedintele CSM.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă